Στην Ελλάδα το νέο Volkswagen Taigo – Τιμή

Έφτασε στη χώρα μας το καινούργιο Volkswagen Taigo, το μικρό coupe SUV που βασίζεται στο T-Cross. Ανακαλύψτε εδώ πόσο κοστίζει η πρώτη διαθέσιμη εκδοχή του.

  • -
  • -

Πριν λίγους μήνες, η γερμανική φίρμα διεύρυνε την γκάμα των μικρών SUV της με το νέο Volkswagen Taigo, το μικρό coupe SUV που ήρθε να τοποθετηθεί ανάμεσα στα T-Cross και T-Roc.

Οι συμπαγείς διαστάσεις του VW Taigo, με μήκος 4,26 m, ύψος 1,52 m, πλάτος 1,76 m και μεταξόνιο 2,55 m, εξασφαλίζουν μεγάλους χώρους για πέντε επιβάτες, αλλά και 440 lt για τις αποσκευές τους. Η «συσκευασία» όμως έχει κομψό design και έντονα κεκλιμένο πίσω παρμπρίζ, δημιουργώντας μια coupe σιλουέτα που τραβά τα βλέμματα περισσότερο από το σαφώς πιο συμβατικό T-Cross με το οποίο συγγενεύει στενά. Στο εσωτερικό, πολλά στοιχεία εξοπλισμού προέρχονται αυτούσια από μεγαλύτερα μοντέλα της Volkswagen, όπως το πολυλειτουργικό τιμόνι, τα συστήματα Infotainment τελευταίας γενιάς (MIB3) και το App-Connect Wireless (σε κάποιες εκδόσεις) για κορυφαία συνδεσιμότητα. Η κεντρική κονσόλα διαθέτει χειριστήρια και ρυθμιστικά ευαίσθητα στην αφή.

Το VW Taigo διατίθεται με τον 1.0 TSI σε εκδόσεις 95 και 110 ίππων, και με τον 1.5 TSI 150 PS. Η βασική έκδοση έχει χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων, ενώ οι ισχυρότερες με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων (DSG). Στην ελληνική αγορά θα είναι διαθέσιμες δύο πλούσια εξοπλισμένες εκδόσεις, Life και Style. Δημοφιλή στοιχεία εξοπλισμού, όπως οι προβολείς LED και το Digital Cockpit είναι στάνταρ, ενώ το «παρών» δίνουν ακόμη συστήματα ασφαλείας όπως το Front Assist, με λειτουργίες City Emergency Braking και Lane Assist. Στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχουν εντυπωσιακές διχρωμίες με μαύρη οροφή, πανοραμική συρόμενη/ανακλινόμενη ηλιοροφή, το Digital Cockpit Pro με οθόνη 10,25", το ηχοσύστημα Beats με 300 Watt και 6 ηχεία κ.ά.

VW Taigo interior

Διαβάστε περισσότερα για το Volkswagen Taigo

Η εμπορική καριέρα του VW Taigo στην Ελλάδα μόλις ξεκίνησε, με την προτεινόμενη τιμή λιανικής για το 1.0 TSI 95PS Life με χειροκίνητο κιβώτιο να είναι 21.100 €. Αυτή η τιμή το καθιστά ακριβότερο από το αντίστοιχο T-Cross 1.0 TSI 95PS Life των 20.550 €, και φτηνότερο από το T-Roc 1.0 TSI 110 PS Discover των 21.400 €. Σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί και ο τιμοκατάλογος των υπόλοιπων εκδόσεων.

VW Taigo

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...