Volkswagen: Το diesel δεν πέθανε ακόμη

Μια νέα γενιά κινητήρων TDI που είναι συμβατοί με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέπτυξε η γερμανική εταιρεία.

  • -
  • -

Με βάση τις οδηγίες της Ε.Ε., από την επόμενη δεκαετία στα κράτη μέλη της Γηραιάς Ηπείρου θα επιτρέπεται να πωλούνται μόνο αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων. Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα καταργηθούν σταδιακά, με την πλειονότητα των κατασκευαστών να έχει ήδη αφαιρέσει από την γκάμα το diesel.

Η Volkswagen έχει εκπονήσει ένα μεγαλόπνοο σχέδιο για την επόμενη μέρα της αυτοκίνησης, με πρωταγωνιστή την ηλεκτρική κίνηση. Ωστόσο, αρνείται να εγκαταλείψει τους πετρελαιοκινητήρες, τουλάχιστον προσώρας.

vw diesel1

Όπως ανακοίνωσε επίσημα ο γερμανικός όμιλος, ορισμένα μοντέλα της γκάμας του και αυτό αφορά τόσο τη VW, όσο και τις υπόλοιπες μάρκες, δηλαδή τις Audi, Skoda και Seat, προσφέρονται με νέους τετρακύλινδρους κινητήρες TDI. Αυτά τα μοτέρ καταναλώνουν «παραφινικό diesel», το οποίο έχει πιστοποίηση βιοκαυσίμου, καθώς παράγεται από υδρογόνωση φυτικών ελαίων (HVO).

Αυτοί οι πετρελαιοκινητήρες παράγουν έως και 95% χαμηλότερους ρύπους, καλύπτοντας και με το παραπάνω τα στάνταρ που έχει θεσπίσει η Ευρώπη.

Με αυτό το καύσιμο, το VW Group επιχειρεί να καλύψει τις ανάγκες των πελάτων και της εκάστοτε αγοράς σε παγκόσμιο επίπεδο, παρότι γνωρίζει πως το diesel αποτελεί αυτήν τη στιγμή μια από τις τελευταίες επιλογές των υποψηφίων αγοραστών.

vw diesel2

«Η χρήση παραφινικών καυσίμων αποτελεί μια πρόσθετη και λογική επιλογή, κυρίως για εταιρείες διαχείρισης μεγάλων στόλων όπως leasing για παράδειγμα, που διαθέτουν οχήματα όλων των κατηγοριών με συμβατικά ή ηλεκτρικά συστήματα κίνησης», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η VW.  

Volkswagen: Τεράστια επένδυση 89 δις ευρώ στην ηλεκτροκίνηση

Βέβαια, στην ίδια ανακοίνωση γίνεται ιδιαίτερη μνεία στη στρατηγική «ACCELERATE» και τον στόχο του γερμανικού κολοσσού να αυξήσει το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών οχημάτων στο 70% μέχρι το 2030.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...