Ο Elon Musk πρόσωπο της χρονιάς για το TIME

Ο ιδρυτής και CEO της Tesla μας απασχολεί πολύ συχνά, συχνότερα από οποιοδήποτε μεγάλο στέλεχος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

  • -
  • -

“Person of the Year”. Ένας τόσο σημαντικός, αλλά και δύσκολος τίτλος για να κερδίσεις από το TIME. Ο Elon Musk ωστόσο, έχει αποδείξει πως τίποτα δεν είναι δύσκολο. Μας απασχολεί πάρα πολύ συχνά, είτε με τις προχωρημένες, στο όριο της επιστημονικής φαντασίας ιδέες του, είτε με τα δημιουργήματά του που πωλούνται κανονικά στην αγορά. Η ηλεκτροκίνηση δεν θα είχε προχωρήσει τόσο, ούτε η έννοια ενός πραγματικά σύγχρονου αυτοκινήτου, αν δεν υπήρχε η Tesla.

Ο Elon Musk κατάφερε πολύ γρήγορα να κερδίσει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Εκτός από την Tesla, με την οποία τον γνωρίσαμε καλύτερα όσοι διαβάζουμε τα νέα στο χώρο της αυτοκίνησης, έχει στην κατοχή του κι άλλες κορυφαίες εταιρείες, όπως η SpaceX. Ωστόσο δεν είναι μόνο τα επιτεύγματά του που τον έχουν φέρει στη θέση που βρίσκεται σήμερα. Η εκκεντρική προσωπικότητά του ίσως να είναι το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό του γνώρισμα!

Έχει δηλώσει ότι πάνω από το 50% των δημοσιευμάτων του στο Twitter γίνονται ενώ κάθεται σε… θρόνο από πορσελάνη! Όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό. Αλλά και να μην το καταλαβαίναμε, μια μέρα φρόντισε να μας ενημερώσει: έγραψε “Just dropping some friends off at the pool” (ρίχνω κάποιους φίλους στην πισίνα) στο Tweet του, προκαλώντας φυσικά χιλιάδες σχόλια από τους σχεδόν 70 εκατομμύρια followers του. Για να μην τους αφήσει με το παράπονο, μετά από 21 λεπτά τους ενημέρωσε ότι τράβηξε το καζανάκι.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη λοιπόν, που δεν έχει σπίτι στην ιδιοκτησία του και οδηγεί καθημερινά αυτοκίνητα τα οποία γεννήθηκαν μέσα από τις ιδέες του, είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση. Άλλαξε τον κόσμο (και συνεχίζει να το κάνει), ενώ πρωταγωνιστεί συχνά στους τίτλους των ειδήσεων. “Person of the Year” για το TIME λοιπόν. Και καθόλου άδικα, από ότι φαίνεται.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...