Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που αγοράζεις με 23.000€ – Ποιο διαλέγεις;

Δες τα φτηνότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς, και πώς διαμορφώνεται η τελική τιμή τους μετά την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

  • -
  • -

Ψάχνεις για ένα οικονομικό αυτοκίνητο πόλης, αλλά θεωρείς πως έχει έρθει η ώρα να κάνεις το μεγάλο βήμα και να περάσεις στην ηλεκτρική εποχή. Τι αγοράζεις; Αρχικά ας ορίσουμε ένα μέγιστο budget 23.000 ευρώ. Τι βρίσκουμε σε αυτό το εύρος; Η πλειονότητα των ελληνικών αντιπροσωπειών δεν δίνει την τελική τιμή των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων, αφού εφαρμοστεί και η έκπτωση του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά, αλλά συνήθως μόνο τις τιμές λιανικής τιμής προ και μετά φόρων.

Έτσι, για να μάθει κάποιος το τελικό κόστος ενός ηλεκτρικού, θα πρέπει να υπολογίσει την κρατική επιδότηση και στην συνέχεια να την αφαιρέσει από την τελική τιμή. Για να σας διευκολύνουμε, βρήκαμε όλες τις διαθέσιμες επιλογές την ελληνικής αγοράς, των οποίων το κόστος μετά την επιδότηση δεν ξεπερνά τις 23.000 ευρώ και σας τις παραθέτουμε παρακάτω. Θυμίζουμε πως η επιδότηση ισούται με το 20% της λιανικής τιμής προ φόρων του αυτοκινήτου, όταν αυτή δεν ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.

Πού μπορείτε να φορτίσετε δωρεάν το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο στην Αθήνα;

Αφού δείτε τις επιλογές ψηφίστε στο poll που ακολουθεί αυτή που εσείς θα επιλέγατε.

Volkswagen e-up! από 20.851 ευρώ
e-up

Η αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του μικρού μοντέλου πόλης της Volkswagen έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση του το 2013. Πλέον προσφέρεται με μπαταρία 32,3 kWh, η οποία του χαρίζει αυτονομία της τάξης των 260 km σε κύκλο WLTP, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 83 ίππους.

 

Smart EQ fortwo coupe από 20.960 ευρώ
fortwo

Το αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτροκίνητο πλέον Smart αποτελεί την πιο compact επιλογή που μπορεί να διαλέξει κανείς για αθόρυβες και ξεκούραστες μετακινήσεις στα στενά της πόλης. Με μήκος μόλις 2,7 m δεν πρόκειται να στριμωχτεί πουθενά, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας των 82 ίππων φαίνεται να είναι υπεραρκετός για το λιλιπούτειο μοντέλο. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 17,6 kWh, με την Smart να υπόσχεται 159 km αυτονομίας. Εάν θέλετε, διαθέσιμη είναι και η προ facelift έκδοση, η τιμή της οποίας βρίσκεται κάτω από τις 20.000 ευρώ (19.911).

 

Smart EQ forfour από 21.534 ευρώ
forfour

Εξοπλισμένο με το ίδιο κινητήριο σύνολο που βρίσκουμε και στο fortwo αλλά με θέσεις για ακόμη δύο επιβάτες, το forfour EQ αποτελεί την πιο πρακτική εκδοχή των δύο. Η αυτονομία στην προκειμένη περίπτωση πέφτει στα 153 km Όπως συμβαίνει και με το διθέσιο, έτσι και εδώ, διαθέσιμη στον ελληνικό τιμοκατάλογο είναι και η προ facelift έκδοση με τιμή 20.507 ευρώ.

Fiat 500 από 22.477 ευρώ
500e

Το εξαιρετικά στιλάτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο 500αράκι κέρδισε από την πρώτη στιγμή τις εντυπώσεις, τόσο με την ανανεωμένη του εμφάνιση, αλλά και με το άκρως αποτελεσματικό ηλεκτρικό σύνολο που το κινεί. Η μπαταρία την βασικής έκδοσης των 23,65 kWh χαρίζει αυτονομία της τάξης των 180 km σε μεικτό κύκλο και 240 km για μετακινήσεις εντός πόλης, σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Στις μεγαλύτερες εκδόσεις με την μπαταρία των 42 kWh η αυτονομία αγγίζει τα 320 km σε μεικτό κύκλο και τα 460 km εντός αστικού δικτύου. Και για την απόκτηση ενός τέτοιου 500 απαιτούνται 25.992 ευρώ, για την έκδοση Icon ή RED.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...