Toyota: Ετοιμάζει 30 ηλεκτρικά αυτοκίνητα - Αυτά είναι τα πρώτα 16 [video]

Η ιαπωνική φίρμα αλλάζει στρατηγική, αφήνει κατά μέρος τα υβριδικά σύνολα και επενδύει τα πάντα στην ηλεκτροκίνηση.

  • -
  • -

Ούτε 5, ούτε 10, αλλά 16 συνολικά αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα σκοπεύει να παρουσιάσει τα επόμενα χρόνια η Toyota, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας, Akio Toyoda. Ο ισχυρός άνδρας του ιαπωνικού κολοσσού, στο πλαίσιο του πρόσφατου συνεδρίου της εταιρείας, έκανε γνωστό ότι ο όμιλος του οποίου ηγείται έχει έτοιμο το πλάνο της επόμενης μέρας.

toyota bev1

Στόχος της Toyota είναι να διατηρηθεί στην κορυφή των κατασκευαστών και για να το επιτύχει αυτό, είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει τον δρόμο της ηλεκτροκίνησης. Μέχρι το 2030 λοιπόν, θα λανσάρει στην παγκόσμια αγορά 30 ολοκαίνουρια μοντέλα τεχνολογίας BEV, καλύπτοντας όλες τις κατηγορίες, από τα compact Crossover, έως τα μεγάλα SUV, τα pick-up και τα πολυτελή Sedan.

Ο κύριος Toyota έδωσε το στίγμα της σειράς ηλεκτρικών bZ («Beyond Zero»), αποκαλύπτοντας 16 πρωτότυπα αυτοκίνητα που θα περάσουν σύντομα στην παραγωγή, μεταξύ των οποίων ήταν και το bZ4x που είδαμε πρόσφατα.

Στην γκάμα περιλαμβάνεται ένα μικρό SUV που πιθανότατα θα αποτελέσει τον ηλεκτρικό διάδοχο του Aygo X και το οποίο καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των ευρωπαίων οδηγών, ένα μεγάλο SUV με προφανώς τρεις σειρές καθισμάτων και ένα crossover με αθλητικό στυλ.

toyota bev2

Η Lexus θα έχει έτοιμο το νέο της ηλεκτρικό το 2022, το οποίο ανήκει στα premium crossover και βασίζεται στην πλατφόρμα e-TNGA.

Όλα τα μοντέλα θα διακρίνονται για την αποδοτικότητα της μπαταρίας και τη μεγάλη αυτονομία. Αναλυτικές πληροφορίες για κάθε όχημα, θα δοθούν εν ευθέτω χρόνω. Το μόνο βέβαιο είναι πως η Toyota στις αρχές της επόμενης δεκαετίας θα έχει μετατραπεί σε ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο brand, τουλάχιστον στην Ευρώπη.

Δείτε παρακάτω τα video της παρουσίασης και τις απαντήσεις στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...