Car Wallet: Όλα τα στοιχεία οδηγού και αυτοκινήτου σε ένα smartphone

Δίπλωμα οδήγησης, άδεια κυκλοφορίας, τέλη, ΚΤΕΟ, ασφαλιστήριο και book service σε μια πρωτοποριακή εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο.

  • -
  • -

Το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σχεδιάζει να προωθήσει στη χώρα μας το Car Wallet, ένα καινοτόμο app που θα κάνει πιο απλή και εύκολη τη ζωή των οδηγών και συνάμα πιο αποτελεσματική τη διαδικασία ελέγχου από τις Αρχές, καθώς ο πολίτης θα διαθέτει στο κινητό του τηλέφωνο όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με το αυτοκίνητο.

Ακολουθώντας τα πρότυπα της εφαρμογής τύπου wallet για το πιστοποιητικό εμβολιασμού Covid-19, το Car Wallet θα περιλαμβάνει:

Δίπλωμα Οδήγησης

Άδεια Κυκλοφορίας Οχήματος

Τέλη Κυκλοφορίας

Πιστοποιητικό ΚΤΕΟ

Αντίγραφο Ασφαλιστικού Συμβολαίου οχήματος

Ιστορικό Συντήρησης Οχήματος

car wallet

ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ Η ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

«Με ενδιαφέρει πολύ να μιλήσουμε για τις καινούργιες εφαρμογές, ειδικά αυτή την ιδέα του car wallet όπου θα μπορούμε να έχουμε ουσιαστικά στο κινητό μας όλα τα στοιχεία τα οποία σχετίζονται με το αυτοκίνητο, ασφάλιση, άδεια οδήγησης και όλα τα σχετικά. Αλλάζουμε τελείως τη διαδικασία, την κάνουμε ψηφιακή. Περιορίζουμε τη γραφειοκρατία και την ενδεχόμενη μικροδιαφθορά η οποία μπορεί να υποκρύπτεται πίσω από την υφιστάμενη διαδικασία. Και βέβαια έχουμε κάνει και σημαντική πρόοδο σχετικά με την προσωρινή άδεια οδήγησης», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της σύσκεψης που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Λεωνίδα Χριστόπουλο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...