Ο “The Rock” χάρισε το προσωπικό του Ford F-150 VelociRaptor (video)

Ο… Άγιος Βασίλης ήρθε νωρίτερα για έναν βετεράνο στρατιωτικό, αφού μάλλον απέκτησε το καλύτερο δώρο της ζωής του, από την Dwayne Johnson.

  • -
  • -

Έχοντας σαν… συνήθειο να εκπλήσσει τους θαυμαστές του, ο Dwayne Johnson κάλεσε πολλούς από αυτούς σε μια ειδική προβολή της νέας του ταινίας, της Red Notice”. Ωστόσο είχε ετοιμάσει μια μεγάλη έκπληξη για αυτούς, που σίγουρα κανείς δεν περίμενε. Ο ηθοποιός προσπάθησε να μαζέψει όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσε για τα άτομα που θα παρακολουθούσαν αυτή τη special προβολή.

Η ιστορία ενός εξ αυτών, συγκίνησε τον Dwayne Johnson και αποφάσισε ότι εκείνος θα είναι ο εκλεκτός που θα κερδίσει το πολύ ειδικό δώρο. Τι ήταν αυτό που του χάρισε λοιπόν; Το προσωπικό του αυτοκίνητο! Πρόκειται για ένα Ford F-150 VelicoRaptor V8, ένα τεράστιο pick-up με ειδικές βελτιώσεις από τον οίκο Hennessey.

Η αντίδραση του Oscar Rodriguez, του άνδρα που επέλεξε ο Dwayne Johnson για να κερδίσει το αυτοκίνητο, αφού διάβασε τη συγκινητική ιστορία του, είναι μοναδική και αποτυπώνεται 100% στο βίντεο. Kυριολεκτικά… χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Ο Dwayne Johnson, έγραψε στα social media:

«Καλά Χριστούγεννα Oscar και να χαρείς το νέο σου pick-up. Ήθελα να κάνω κάτι πολύ μεγάλο, κάτι που ένας από αυτούς δεν θα ξέχναγε ποτέ. Η αρχική μου ιδέα ήταν να χαρίσω την Porsche Taycan που οδηγούσα στην ταινία. Επικοινωνήσαμε με την Porsche, αλλά αυτοί αρνήθηκαν. Οπότε, σκέφτηκα να κάνω κάτι ακόμα καλύτερο: να χαρίσω το προσωπικό μου αυτοκίνητο.

Προσπάθησα να μάθω όσα περισσότερα μπορούσα για κάθε έναν που θα ερχόταν να δει την ταινία σε αυτή την ειδική προβολή. Η ιστορία του Oscar με συγκίνησε. Φροντίζει την 75χρονη μητέρα του, δουλεύει σαν personal trainer, είναι αρχηγός στην εκκλησία της περιοχής του, παρέχει υποστήριξη και φαγητό σε γυναίκες που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενιακής βίας. Ένας υπερήφανος και ταπεινός βετεράνος του Πολεμικού Ναυτικού. Ένας ευγενικός άνθρωπος».



Το αυτοκίνητο που του χάρισε

Πρόκειται για ένα Ford F-150 το οποίο έχει περάσει από την Hennessey Performance. Το VeliciRaptor V8 είναι ένα θηριώδες pick-up με έναν V8 κινητήρα των 5.0 λίτρων κάτω από το καπό του. Αν και η ισχύς του είναι πολύ μεγάλη από το εργοστάσιο, η Hennessey βελτιώνει ακόμη περισσότερο τον οκτακύλινδρο τοποθετώντας έναν κομπρέσορα (μηχανικό υπερσυμπιεστή). Η ισχύς ανεβαίνει στα 760 άλογα, τα 0-100 km/h έρχονται σε 4,3 δευτερόλεπτα και ολοκληρώνει το 400άρι (0-402 μέτρα) μέσα σε 12,2 δευτερόλεπτα, με ταχύτητα εξόδου στα 185 km/h .

H Hennessey Performance τοποθετεί κομπρέσορα παροχής 2.9 λίτρων με πίεση υπερπλήρωσης στα 0,5 bar. Μαζί, αλλάζουν τα μπεκ, οι τρόμπες βενζίνης, τοποθετούν μεγάλο intercooler για να διατηρηθεί χαμηλά η θερμοκρασία εισερχόμενου αέρα και προγραμματίζει τον εργοστασιακό εγκέφαλο του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με την εταιρεία, το αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων του Raptor V8 δεν χρειάζεται επιπλέον ενισχύσεις (μόνο πρόγραμμα για να αλλάζει ταχύτερα). Η Hennessey Performance δίνει εγγύηση 3 χρόνων ή 58.000 χιλιομέτρων για κάθε VelociRaptor V8.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...