Porsche 911 GT3 «φοράει» περήφανα την στολή της 956 που νίκησε στο Le Mans [Video]

Ποιος θα ήταν ο καταλληλότερος ιδιοκτήτης αυτής της τόσο ξεχωριστής Porsche 911 GT3; Μαντέψτε αν μπορείτε!

  • -
  • -

Η Porsche 911 GT3 ανέκαθεν ήταν η πιο «σκληροπυρηνική» έκδοση του μοντέλου 911 και υιοθετεί περισσότερο τα χαρακτηριστικά των καθαρόαιμων αγωνιστικών της εταιρίας παρά των συμβατικών εκδόσεων παραγωγής.

Από την άλλη, η Porsche 956 που κέρδισε το Le Mans πίσω στο 1985, έχει αφήσει ανεξίτηλο ίχνος στην πορεία της αυτοκινητοβιομηχανίας, τόσο στους αγώνες, όσο και στα αυτοκίνητα παραγωγής. Ο οδηγός που κατέκτησε την πρώτη θέση το 1985 ήταν ο Paolo Barilla, ο οποίος ήθελε για τα 60ά του γενέθλια να κάνει δώρο στον εαυτό του μια 911 GT3.

Έτσι λοιπόν ο ίδιος συνεργάστηκε με την γερμανική εταιρία ώστε να σχεδιάσουν μια «περιβολή» της GT3 πανομοιότυπη με της αγωνιστικής 956. Προβλήματα προέκυψαν κυρίως στο σχήμα της 911, που είναι πιο καμπυλωτό από το επίπεδο 956 και δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα στην ακριβή αποτύπωση των χρωμάτων.

Πράγματι λοιπόν, παρά τις δυσκολίες ο στόχος επετεύχθη και πλέον η κύρια απόχρωση του αμαξώματος παραμένει το ανοιχτό κίτρινο, ενώ το ιστορικό «7αρι» κοσμεί την πόρτα της GT3. Επιπλέον, η αεροτομή εμφανίζει μεγαλύτερα «φτερά» στις άκρες της που αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν δοκιμαστεί στην αεροδυναμική σήραγγα.

Περνώντας στο εσωτερικό, δύσκολα κανείς θα παρατηρήσει τις διαφορές αυτής της έκδοσης με της εργοστασιακής. Αυτές κυρίως εντοπίζονται στον αλουμινένιο λεβιέ ταχυτήτων, το κίτρινο logo στην δεξιά πλευρά του ταμπλό και το πιο εμφανές όλων: Την κίτρινη επιγραφή στα προσκέφαλα των καθισμάτων.

Τέλος, προκειμένου να ολοκληρωθεί το αποτέλεσμα χρειάστηκαν 3 χρόνια τροποποιήσεων. Το αρχικό μοντέλο που επιλέχθηκε ήταν το 991.2, ενώ το τελικό αποτέλεσμα αποτυπώθηκε στη σημερινή 992.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...