Νέα τεχνολογία φωτισμού από την Opel με πρωτάκουστες καινοτομίες!

Ανιχνεύει την ύπαρξη άλλων αυτοκινήτων και διαμορφώνει ανάλογα την ένταση και την εμβέλεια φωτισμού

  • -
  • -

Τώρα που οι δείκτες των ρολογιών επέστρεψαν στη χειμερινή ώρα σκοτεινιάζει ολοένα και νωρίτερα. Για τους οδηγούς, αυτό σημαίνει αυξημένη επαγρύπνηση, καθώς η ορατότητα και οι συνθήκες οδήγησης χειροτερεύουν αργά το απόγευμα. Σε αυτό το σημείο η Opel όπως πάντα, δίνει λύση στο πρόβλημα της ορατότητας.

Αναλυτικότερα, η Opel έχει μακρά παράδοση στη συστήματα φωτισμού που βελτιώνουν την ορατότητα σε συνθήκες νυχτερινής οδήγησης. Ήδη από το 2015, υπήρξε πρωτοπόρος στην εισαγωγή του συστήματος adaptive matrix light στη συμπαγή κατηγορία. Από εδώ και πέρα πραγματοποιεί το επόμενο βήμα εξέλιξης εν ονόματι Intelli-Lux LED Pixel Light, γνωστό από το Insignia και το Grandland SUV γιορτάζει την πρεμιέρα του στο νέο Astra.

Ωστόσο η Opel προσφέρει εξίσου αποδοτικά και σύγχρονα συστήματα LED φωτισμού σε όλη την γκάμα μοντέλων της. Για παράδειγμα, το Mokka, διατίθεται στάνταρ με σύστημα full LED ενώ από την άλλη, στο Crossland, διατίθενται προαιρετικά προσαρμοζόμενοι προβολείς full-LED με φωτισμό στροφής, υποβοήθηση μεγάλης σκάλας και αυτόματο έλεγχο δέσμης.

Με συνολικά 168 στοιχεία LED (84 ανά προβολέα) ο εκπρόσωπος της συμπαγούς κατηγορίας εξασφαλίζει προσαρμοζόμενο και συνεχή φωτισμό χωρίς να «τυφλώνει» τους άλλους οδηγούς.

Η τεχνολογία Intelli-Lux LED είναι ανώτερη των συστημάτων xenon ή των συμβατικών συστημάτων φωτισμού επειδή είναι ισχυρότερη και πιο ακριβής.

Μόλις το αυτοκίνητο απομακρύνεται από τις αστικές περιοχές, οι προβολείς matrix αλλάζουν αυτόματα σε μεγάλη σκάλα και προσαρμόζουν συνεχώς τo μήκος και την κατανομή του κώνου φωτισμού. Οι χρήστες των δρόμων δεν ενοχλούνται, ενώ ο υπόλοιπος δρόμος και οι πέριξ περιοχές παραμένουν έντονα φωτισμένα. Τα τμήματα LED επανέρχονται αυτόματα μόλις το σύστημα παύει να ανιχνεύει φώτα άλλων οχημάτων.

Τέλος τα προηγμένα συστήματα LED της Opel αποδεικνύονται επίσης πιο ανθεκτικά και αποδοτικά ενεργειακά από τους συμβατικούς προβολείς, μειώνοντας περαιτέρω τις εκπομπές CO2.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...