Σε λίγες ώρες η αποκάλυψη του ελληνικού Chaos

To πολυαναμενόμενο υπεραυτοκίνητο της Spyros Panopoulos Automotive, το περιλάλητο Chaos που ακούμε εδώ και χρόνια, επιτέλους θα αποκαλυφθεί

  • -
  • -

Η ελληνική εταιρεία θα παρουσιάσει επίσημα το πρώτο ultracar του κόσμου όπως το χαρακτηρίζει η ίδια, σήμερα 1 Νοεμβρίου. Το αποκαλυπτήρια θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά μέσα από την επίσημη σελίδα της SP Automotive.

Όπως παρατηρούμε, από το μενού της κεντρικής ιστοσελίδας έχουν αφαιρεθεί τα πάντα και το μόνο που αναγράφεται είναι ένα ρολόι που μετρά αντίστροφα τον χρόνο. Οι πρώτες εικόνες του Chaos θα αναρτηθούν στις 20:00 ακριβώς, με τον Σπύρο Πανόπουλο, ιδρυτή και ιδιοκτήτη της ομώνυμης ελληνικής μάρκας να δίνει φωτογραφίες και βίντεο τόσο από το εξωτερικό αμάξωμα όσο και από την καμπίνα του οχήματος, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές.

chaos premiere1

Ενδιαφέρον θα έχει να μάθουμε την τιμή του περιβόητου τετράτροχου. Όπως έχει διαρρεύσει, το Chaos θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, με τη βασική να κοστίζει 5,5 εκατομμύρια ευρώ και τη μεγαλύτερη να ξεπερνά το εξωφρενικό ποσό των 12.000.000 ευρώ!

Επίσης, ανυπομονούμε να μάθουμε σε πόσες μονάδες θα κατασκευαστεί, πού θα γίνει η παραγωγή και το κυριότερο, αν υπάρχουν παραγγελίες, πόσες, και πότε θα παραδοθούν τα αυτοκίνητα.


Τι έχει γίνει γνωστό έως τώρα;

Στο πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί πριν από έναν μήνα περίπου, γνωστοποιήθηκε ότι, οι δοκιμές του Chaos θα πραγματοποιηθούν από τη διάσημη βρετανική εκπομπή «Top Gear» του τηλεοπτικού κολοσσού BBC.

chaos premiere2

Επίσης, η ελληνική εταιρεία θα επιχειρήσει να καταρρίψει κάποια στιγμή το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας, έχοντας ως χορηγό τη Red Bull.

Επιπλέον, το Chaos θα επισκεφθεί την φημισμένη πίστα του Nurburgring, ακολουθώντας τα βήματα των μεγάλων κατασκευαστών για την κατάρριψη του ρεκόρ γύρου, ενώ ανάλογη προσπάθεια θα γίνει στη διαδικασία της επιτάχυνσης στα 0-402 μέτρα (1/4 μιλίου).

Παράλληλα, σήμερα 1η Νοεμβρίου, η SP Automotive θα παρουσιάσει την πρότασή της στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα πόλης, αλλά κι ένα υδρογονοκίνητο supercar. Προφανώς, πρόκειται για concept.

chaos premiere3

Θυμίζουμε πως, για την κίνηση του ultracar φροντίζει ένας V10 κινητήρας με δύο υπερσυμπιεστές, 40 βαλβίδες, καθώς και 20 στο σύνολο μπεκ ψεκασμού του καυσίμου. Εκκεντροφόροι και στροφαλοφόρος είναι κατασκευασμένοι από τιτάνιο, το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και η ισχύς διαμορφώνεται στους 2.000 ίππους στη βασική έκδοση και στους 3.000 ίππους στην μεγαλύτερη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...