Mazda MX-5 990S, η πιο λιτοδίαιτη έκδοση με βάρος 990 κιλά [Video]

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην οδηγική του απόλαυση και θα κυκλοφορήσει μόνο στην Ιαπωνία.

  • -
  • -

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των Mazda MX-5 από τότε που πρωτοκυκλοφόρησαν ήταν το χαμηλό τους βάρος. Η ιαπωνική εταιρεία είπε να τηρήσει τις παραδόσεις και δημιούργησε το MX-5 990 S με το συνολικό του βάρος να περιορίζεται μόλις στα 990 κιλά.

Πιο συγκεκριμένα η Mazda για το εγχείρημα του ελαφρώματος επέλεξε την «1500άρα» έκδοση λόγω του ότι το βαρύτερο και δυνατότερο 2-λιτρο χρειάζεται ενισχυμένα μέρη μετάδοσης, ανάρτησης και φρένων, ώστε να υποστηριχθεί η επιπλέον ισχύς. Όσοι δεν γνωρίζουν για το 1,5-λίτρων Skyactiv-G σύνολο αποδίδει 130hp, που φτάνουν στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων και ενός ελεύθερου διαφορικού (το δίλιτρο έχει μπλοκέ).

Αρχικά, το πρώτο που αλλάχθηκε είναι το καπό το οποίο αντικαταστάθηκε με ένα ελαφρύτερο. Στην συνέχεια, τις εργοστασιακές ζάντες διαδέχθηκαν ελαφρύτερες οι οποίες μείωσαν το βάρος κατά 3,2kg, ενώ και στα φρένα υπήρξαν αλλαγές, με τη Brembo να παρέχει ένα σύνολο με μεγαλύτερους δίσκους εμπρός, αλλά χαμηλότερο βάρος. Συνολικά, το μη αναρτώμενο βάρος μειώθηκε κατά 3,9kg σε κάθε τροχό.

Παρόλο που δεν ακούγεται σημαντικός ο αριθμός, να αναφέρουμε ότι για κάθε 1kg μη αναρτημένης μάζας ισοδυναμεί με περίπου 10kg ακίνητης μάζας. Οπότε οι μηχανικοί της Mazda, κάτι πέτυχαν!

Επιπλέον, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο σύστημα Vehicle Attitude Stabilization Control το οποίο είναι ένα νέο σύστημα ελέγχου της ανάρτησης στις στροφές. Η απενεργοποίηση και η ενεργοποίησή του γίνεται μέσω του κουμπιού DSC και είναι ικανό να υποστηρίξει πάνω από 0,3G πίεσης στις στροφές. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...