To Toyota MR2 βλέπει ξανά… φως!

Ακόμη τίποτα δεν είναι σίγουρο, όμως μην απορήσετε αν η Toyota μας παρουσιάσει ένα νέο MR2 με Plug-In Hybrid σύστημα κίνησης και σχεδόν 400 άλογα.

  • -
  • -

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, η Toyota παίζει ένα χαρτί που είχε… ξεχάσει εδώ και χρόνια, αυτό των πραγματικών σπορ αυτοκινήτων! Έχοντας εμπλοκή στο WRC, αλλά και ένα θρυλικό όνομα στη φαρέτρα της, δεν άργησαν να βγουν στην επιφάνεια μοντέλα όπως το GR Yaris και η πέμπτη γενιά του Supra. Φυσικά, το GT86 περνά σε μια νέα εποχή, ενώ ένας ακόμη γνώριμος κωδικός, φημολογείται ότι θα μας απασχολήσει ξανά.

Αν και έχει χρόνια απουσίας από την αγορά, το MR2 έχει ακόμη φανατικό κοινό, αλλά και «χώρο» στην γκάμα της Toyota. Λέγεται ότι οι Ιάπωνες εξετάζουν την επιστροφή του, όχι σαν ένα παραδοσιακό σπορ αυτοκίνητο αλλά ως μια διαφορετική, πιο σύγχρονη πρόταση που δεν… φοβάται τις εκπομπές ρύπων και τους αυστηρούς περιορισμούς. Με Plug-In Hybrid κινητήριο σύστημα, θα έχει ηλεκτροκινητήρα, μπαταρίες υψηλής τάσης και συμβατικό μοτέρ βενζίνης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν στο διαδίκτυο, αν τελικά δούμε πάλι MR2 δεν αποκλείεται να έχει απόδοση κοντά στους 400 ίππους. Η ισχύς σίγουρα δεν θα του λείπει, αλλά τι γίνεται με το επιπλέον βάρος που συνεπάγεται των επαναφορτιζόμενων υβριδικών; Ακόμη είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για λύσεις. Με βάση τα τελευταία σπορ δημιουργήματα της Toyota όμως, είμαστε σίγουροι πως αν τελικά φτάσει μέχρι την παραγωγή, το νέο MR2 θα είναι πραγματικά σπορ μέχρι και την τελευταία βίδα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...