Η Xiaomi θα παρουσιάσει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η κινεζική τεχνολογική εταιρεία εισβάλλει στον χώρο των τεσσάρων, επιβεβαιώνοντας πως εργάζεται ήδη στην εξέλιξη ενός πρωτοποριακού ηλεκτροκίνητου οχήματος

  • -
  • -

Την ανακοίνωση έκανε ο επικεφαλής του τεχνολογικού κολοσσού, Lei Jun, σε εκδήλωση για την ενημέρωση των επενδυτών στη Σαγκάη, υποστηρίζοντας πως η κινεζική φίρμα κατασκευής smartphone θα ξεκινήσει την μαζική παραγωγή του πρώτου μοντέλου της γκάμας το 2024.

Το τμήμα που έχει αναλάβει την ανάπτυξη του οχήματος ονομάζεται Xiaomi EV και απασχολεί ήδη 300 εξειδικευμένους μηχανικούς, σχεδιαστές, ειδικούς στα λογισμικά και τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης.

Η εταιρεία δεν έχει γνωστοποιήσει αν η παραγωγή του αυτοκινήτου θα γίνεται in house, δηλαδή σε δικό της εργοστάσιο ή αν θα συνεργαστεί με άλλη αυτοκινητοβιομηχανία. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα προχωρήσει στην επένδυση 10 δις δολαρίων την επόμενη δεκαετία στην Xiaomi EV, έχοντας ως στόχο την κατασκευή 900.000 μονάδων τα πρώτα χρόνια.

Σε ποια κατηγορία ανήκει το μοντέλο, ποιες είναι οι προδιαγραφές του, τι λογισμικό ενσωματώνει και σε ποιες χώρες θα λανσαριστεί, θα το μάθουμε το επόμενο διάστημα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...