Σύντομα θα δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία των οδηγών στην οδό Παπανικολή στο Χαλάνδρι

Ο δρόμος αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία τις επόμενες μέρες, καθώς ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης

  • -
  • -

Τα συνεργεία συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τα έργα αποκατάστασης στην οδό Παπανικολή του Δήμου Χαλανδρίου, με τον δρόμο να δίνεται στην κυκλοφορία – εκτός απροόπτου – το ερχόμενο Σάββατο 23 Οκτωβρίου.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας «Μπάλλος», εξαιτίας κακοτεχνίας από πλευράς εταιρείας δικτύου τηλεφωνικών επικοινωνίων.

papanikoli1

Από την πρώτη στιγμή, τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής έσπευσαν για αυτοψία στο σημείο, όπου διαπιστώθηκε εκτεταμένη υποχώρηση του οδοστρώματος. Μετά την τοποθέτηση σήμανσης για την αποφυγή ατυχημάτων και τις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία ξεκίνησαν άμεσα οι εργασίες διερεύνησης και αποκατάστασης του προβλήματος.

Διαπιστώθηκε κακοτεχνία που οφείλεται στο γεγονός ότι κατά το παρελθόν εταιρεία τηλεφωνικών δικτύων είχε διατηρήσει τον πλακοσκεπή αγωγό ομβρίων, με τη μέθοδο της κατευθυνόμενης διάτρησης (χωρίς δηλαδή ανοιχτή διατομή), και δημιούργησε ρήγμα στον αγωγό ομβρίων (παλιό αγωγό κατασκευασμένο από την ΕΥΔΑΠ), με αποτέλεσμα η πάροδος των χρόνων και η έντονη βροχόπτωση να προκαλέσει την καθίζηση του οδοστρώματος.  

papanikoli2

Όλη την εβδομάδα εντατικά θα πραγματοποιούνται εργασίες αποκατάστασης (σιδέρωμα, καλούπωμα, σκυροδέτηση τοιχείων, επίχωση) και αναμένεται η ασφαλτόστρωση της οδού να ολοκληρωθεί το Σάββατο (23/10) με στόχο ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες να δοθεί το συντομότερο δυνατό η οδός σε κυκλοφορία και να επανέλθει η κανονικότητα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...