Πωλείται ένα από τα ομορφότερα σπορ αυτοκίνητα της ιστορίας

Θεωρείται ένα από τα τετράτροχα «διαμάντια» της παγκόσμιας αυτοκινητιστικής σκηνής και αποτελεί το όνειρο κάθε συλλέκτη

  • -
  • -

Η 300 SL Roadster κατασκευάστηκε το 1957 σε μόλις 618 μονάδες στο εργοστάσιο της Mercedes στη Στουτγάρδη και σε 1.858 συνολικά αντίτυπα πριν την οριστική διακοπή της παραγωγή της, το 1963. Ντεμπούτο έκανε τον Μάιο του 1957 στην περιβόητη έκθεση της Γενεύης, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές από δημοσιογράφους και κοινό.

mercedes 300 sl roadster1

Ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου αποτελεί σημείο αναφοράς ακόμη και τώρα, 64 χρόνια μετά την πρεμιέρα. Περιγράφεται ως ένα από τα πιο όμορφα σπορ ανοικτά οχήματα όλων των εποχών, ένα υπέροχο τετράτροχο, απαύγασμα της έμπνευσης των ανθρώπων της γερμανικής φίρμας και της εμμονής για τελειότητας.

Η συγκεκριμένη 300 SL Roadster κατασκευάστηκε το 1957. Έχει αναβαθμιστεί πλήρως και βγήκε σε δημοπρασία από τον φημισμένο οίκο RM Sotheby's στο Μονακό.

mercedes 300 sl roadster2

Το αμάξωμα είναι βαμμένο στο αυθεντικό ασημί χρώμα της Mercedes, η οροφή σε μαύρη απόχρωση και το σαλόνι του εσωτερικού επενδυμένο με κόκκινο δέρμα. Τροφοδοτείται από τον αυθεντικό εξακύλινδρο κινητήρα M198 απόδοσης 240 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων.

Τα πάντα πάνω στο συλλεκτικό αυτοκίνητο είναι εργοστασιακών προδιαγραφών. Φέρει ακόμη και το αρχικό σετ αποσκευών, αλλά κι ένα σετ με εργαλεία.

Φυσικά, το μοτέρ έχει υποστεί αναβαθμίσεις προκειμένου να είναι απόλυτα λειτουργικό. Εξάλλου το όχημα έχει αλλάξει έξι ιδιοκτήτες. Ο αριθμός πλαισίου είναι 7500518 και τα περισσότερα χιλιόμετρα τα έχει διανύσει στην μαγευτική γειτονιά του Μπορντό στη Γαλλία.

mercedes 300 sl roadster3

Όσο για την τιμή, ξεκινά από 925.000 ευρώ. Ωστόσο, φανταζόμαστε πως θα ανέβει αρκετά, καθώς οι συλλέκτες θα δώσουν μάχη για αποκτήσουν την Mercedes 300 SL Roadster.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...