Καλύτερο ελαστικό 4 εποχών το Goodyear Vector 4Seasons Gen-3

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Goodyear αναδείχθηκε νικήτρια στη δοκιμή ελαστικών 4 εποχών, με το ελαστικό της να κάνει τη διαφορά σε όλες τις κατηγορίες

  • -
  • -
Καλύτερο ελαστικό 4 εποχών το Goodyear Vector 4Seasons Gen-3

Τα ελαστικά 4 εποχών πρέπει να έχουν εξαιρετικό φρενάρισμα και πρόσφυση σε διαφορετικές καιρικές και οδηγικές συνθήκες, από στεγνό οδόστρωμα το καλοκαίρι σε βρεγμένο οδόστρωμα το χειμώνα και δυνατό αέρα, διατηρώντας παράλληλα υψηλά επίπεδα ασφάλειας και άνεσης.

Ο συνδυασμός όλων αυτών των απαιτήσεων είναι πολύ δύσκολη υπόθεση και γι΄αυτό ελάχιστα ελαστικά μπορούν να διακριθούν. Το Vector 4Seasons Gen-3 της Goodyear είναι ένα από τα καλύτερα του είδους, εξασφαλίζοντας παράλληλα κάτι πολύ σημαντικό στον οδηγό: Την προστιθέμενη αξία μέσω της εξαιρετικής χιλιομετρικής απόδοσης.

goodyear vector gen1

Όπως υποστηρίζει ο Laurent Colantonio, Regional Technology Director EMEA της Goodyear, «Το Vector 4Seasons Gen-3 είναι το τελευταίο μοντέλο της δημοφιλής σειράς Vector, που πρωτοπορεί στην ανάπτυξη τεχνολογίας ελαστικών 4 εποχών εδώ και 35 χρόνια, από όταν ανακαλύψαμε το all season ελαστικό».

Καθόλου τυχαία λοιπόν, αναδείχθηκε το κορυφαίο ελαστικό στη δοκιμή 4 εποχών του έγκριτου γερμανικού περιοδικού «Auto Bild» για δεύτερη συνεχή χρονιά, επικρατώντας 32 άλλων ελαστικών από 30 συνολικά μάρκες.

Στα αποτελέσματα, αξιολογήθηκε η απόδοση της πιο πρόσφατης έκδοσης της βραβευμένης σειράς ελαστικών Vector 4Seasons της Goodyear τοποθετημένη σε μια BMW 3 Serieς, με διάσταση 225/50R17.

goodyear vector gen2

Οι δοκιμαστές αξιολόγησαν 16 διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως η οδήγηση σε στεγνό, βρεγμένο και χιονισμένο οδόστρωμα, η χιλιομετρική απόδοση η αντίσταση κύλισης και το κόστος. Το ελαστικό Vector 4Seasons Gen-3 ήταν το μόνο ελαστικό που απέσπασε «πράσινη» βαθμολογία σε όλες τις κατηγορίες. Οι ειδικοί το εκθείασαν για την εξαιρετική απόδοσή του σε όλες τις καιρικές συνθήκες, τον δυναμικό χειρισμό, τις μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος σε βρεγμένο οδόστρωμα, τα πολύ καλά επίπεδα υδρολίσθησης, τη χιλιομετρική απόδοση και το κυριότερο, την πολύ καλή σχέση τιμής-απόδοσης.

goodyear vector gen3

Μάλιστα, το Vector 4Seasons Gen-3 έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία στη δοκιμή του «Auto Bild» για την χιλιομετρική απόδοση, ξεπερνώντας οποιονδήποτε ανταγωνιστή του που βρίσκεται στις 5 πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο ελαστικό της αμερικανικής εταιρείας κερδίζει το δημοφιλή τεστ ελαστικών 4 εποχών του «Auto Bild». Στη δοκιμή του 2020 είχε κατακτήσει ξανά την κορυφή, ενώ το γερμανικό περιοδικό είχε ανακηρύξει την Goodyear τον καλύτερο κατασκευαστή ελαστικών 4 εποχών (τεύχος 41-2020).

goodyear vector gen4

Η τελευταία έκδοση Gen-3 της σειράς Goodyear Vector 4Seasons προσφέρει στον οδηγό αυξημένη πρόσφυση σε χιονισμένο οδόστρωμα σε σχέση με τον προκάτοχό του, χάρη στις πολυάριθμες εγκοπές που βρίσκονται στο κέντρο του πέλματος και οι οποίες παγιδεύουν χιόνι ανάμεσά τους εξασφαλίζοντας καλύτερη πρόσφυση. Τη ίδια στιγμή, η δυνατή στεφάνη και τα μπλοκς των ώμων προσφέρουν βελτιωμένο χειρισμό και μικρότερή απόσταση φρεναρίσματος σε στεγνό οδόστρωμα. Για ιδανική ασφάλεια σε βρεγμένο οδόστρωμα, οι βαθιές και φαρδιές αυλακώσεις βοηθούν στην απομάκρυνση του νερού, ενισχύοντας την αντίσταση υδρολίσθησης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...