Ξεπουλάει η Tesla – Τεράστια η ζήτηση

Η αμερικανική εταιρεία σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο τόσο στην παραγωγή όσο και στις παραδόσεις

  • -
  • -

Την περασμένη εβδομάδα η μετοχή της εκτοξεύτηκε και ο Elon Musk ανέβηκε πρώτος στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Καθόλου τυχαία φυσικά, καθώς η πολυδιαφημισμένη Tesla έχει μετατραπεί στο απόλυτο success story στον χώρο της ηλεκτροκίνησης.

tesla charge

Η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Palo Alto της Καλιφόρνια συνεχίζει να συντρίβει τα ρεκόρ πωλήσεων ανά την υφήλιο, με τη ζήτηση για τα μοντέλα της γκάμας της να ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Συγκεκριμένα, το τρίτο τρίμηνο του έτους η Tesla κατασκεύασε 237.823 αυτοκίνητα και παρέδωσε σε πελάτες παγκοσμίως 241.300 οχήματα. Η περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2021 ήταν η καλύτερη στην ιστορία της φίρμας παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην παραγωγή λόγω της έλλειψης ημιαγωγών.

tesla factory

Η κίνηση του Musk και των συνεργατών του για τη δημιουργία Gigafactory αποδείχθηκε εξαιρετικά επιτυχημένη. Μετά από κολοσσιαίων διαστάσεων εργοστάσιο στη Σαγκάη, η νέα εγκατάσταση στο Βερολίνο αναμένεται να δώσει επιπλέον ώθηση, εκτοξεύοντας τις πωλήσεις. 

Όσον αφορά στα μοντέλα, τα Model 3 και Model Y είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής με 232.025 μονάδες. Αντίθετα, οι παραδόσεις των πιο πολυτελών Model S και Model X ανήλθαν το τρίτο τρίμηνο στις 9.275 μονάδες.

Τέλος, από τις αρχές του χρόνου, η Tesla έχει παραδώσει σε όλο τον κόσμο 627.000 αυτοκίνητα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...