Η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που αποδίδει πάνω από 335 ίππους! [Video]

Η τελική της αγγίζει τα 402 χλμ./ώρα

  • -
  • -

Το νέο μοντέλο της White Motorcycles, με το όνομα WMC250EV, είναι ηλεκτρικό και διαβολικά ταχύ. Ο σκοπός κατασκευής και σχεδίασής του είναι να καταρρίπτει κάθε εγκόσμιο ρεκόρ και να φλερτάρει με τους νόμους της φυσικής. Ποιος θα μπορούσε να οδηγήσει αυτή την «ρουκέτα» εδάφους;

Φυσικά ο ιδρυτής της εταιρείας. Ο Rob White λοιπόν ανέλαβε να δοκιμάσει πρώτος το «ατίθασο» EV, ολοκληρώνοντας την αρχική φάση των δοκιμών στο Bruntingthorpe Proving Ground. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν δοκιμές με υψηλότερες ταχύτητες και με έναν αναβαθμισμένο ηλεκτροκινητήρα που παράγει μεγαλύτερη ισχύ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί, σε αυτήν τη φάση το concept απέδιδε 134 ίππους. Υπάρχει όμως η δυνατότητα τοποθέτησης ενός ηλεκτρικού συνόλου 800V που η ισχύς θα ξεπερνά τους 335 ίππους. Ταυτόχρονα η τελική του ταχύτητα μπορεί να υπερβεί τα…  402 χλμ./ώρα! Η κίνηση θα μεταφέρεται και στους δύο τροχούς πράγμα ασυνήθιστο για τα δίκυκλα οχήματα.

Εκτός από ασύλληπτη ιπποδύναμη, το νέο υπερόπλο της εταιρείας εξοπλίζεται με ένα μοναδικό αεροδυναμικό πακέτο. Οι μηχανικοί εστίασαν σε αυτή τη φάση των δοκιμών στην εξέλιξη του αεροδυναμικού συντελεστή, με αποτέλεσμα η διάταξη V του πλαισίου να εξοικονομεί έως και 70% αεροδυναμική αντίσταση σε σχέση με μια παραδοσιακή μηχανή παραγωγής.

Ο κύκλος δοκιμών αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2022, με την WMC250EV να πηγαίνει το επόμενο καλοκαίρι στο Bolivia‘s Salar de Uyuni salt flats, με στόχο να καταρρίψει το ρεκόρ ταχύτητας.

Αφού ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία εξέλιξης, η White Motorcycles σκοπεύει να βάλει στην παραγωγή το πρωτότυπο. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...