Έκλεισε γνωστή ασφαλιστική εταιρεία – Πρόβλημα για χιλιάδες οδηγούς

«Λουκέτο» για την City Insurance από την Εποπτική Αρχή και στον «αέρα» εκατοντάδες χιλιάδες οδηγοί στην Ελλάδα

  • -
  • -

Καμωνόταν πως ήταν μία από τις πρώτες επιλογές στην Ελλάδα, παρέχοντας ποικιλία ευέλικτων και ανταγωνιστικών ασφαλιστικών προϊόντων. Ο λόγος για την City Insurance, η οποία δραστηριοποιείται με καθεστώς Eλεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ), εκπροσωπούμενη από την εταιρεία N. Bourgazas & Associates E.E.

Η εταιρεία είχε τεθεί εδώ και κάμποσους σε καθεστώς ειδική διαχείρισης, ωστόσο, δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στα οικονομικά προβλήματα. Έτσι, η εποπτική αρχή της Ρουμανίας Financial Supervisory Authority (ASF) προχώρησε στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής επιχείρησης Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. (Insurance-Reinsurance Company City Insurance S.A.).

asfaleies autokinitou

Μετά την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας διαγράφηκε και από το Σύστημα Φιλικού Διακανονισμού, γεγονός που σημαίνει ότι ατυχήματα που λαμβάνουν χώρα από τις 18/9/2021, εφεξής δεν μπορούν να ενταχθούν στο σύστημα του Φιλικού Διακανονισμού.

Διακανονισμοί ατυχημάτων που έχουν λάβει χώρα πριν τις 17/9/2021 και για τα οποία έχει υπάρξει επικοινωνία με την SOCIETATEA DE ASIGURARE REASIGURARE - CITY INSURANCE SA και επιπλέον αποδοχή της ένταξής τους στον Φιλικό Διακανονισμό, μπορούν να αναγγελθούν στο Γραφείο Συμψηφισμού από τις λοιπές συμβαλλόμενες ασφαλιστικές εταιρίες ως άμεσοι ασφαλιστές, εφόσον η πληρωμή έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 24/9/2021.

Όπως αναφέρουν κύκλοι στην ασφαλιστική αγορά, από το «λουκέτο» επηρεάζονται στη χώρα μας πάνω από 180.000 ιδιοκτήτες οχημάτων. Οι ασφαλισμένοι βρίσκονται κυριολεκτικά στον «αέρα» και σύντομα θα πρέπει να απευθυνθούν σε άλλη εταιρεία για να μπορούν να κυκλοφορούν νόμιμα.

Εδώ, πρέπει να σημειώσουμε ότι, όσοι είχαν ασφάλεια στην City Insurance καλύπτονται για έναν ακόμη μήνα. Προφανώς, άπαντες βγαίνουν ζημιωμένοι από αυτή την εξέλιξη και κυρίως όσοι είχαν υπογράψει πρόσφατα συμβόλαιο 12μηνης κάλυψης.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...