Σπορ SUV: Cupra Formentor ή BMW X2;

Εσύ ποια εισαγωγική έκδοση διαλέγεις;

  • -
  • -

Συνήθως όταν ακούμε «σπορ», η κατηγορία των SUV ίσως να μην είναι η πρώτη που μας έρχεται στο μυαλό. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες όμως έχουν βαλθεί να καταρρίψουν κάθε στερεότυπο που αφορά τα πλεονεκτήματα μίας κατηγορίας,  δημιουργώντας «υβρίδια» που προσαρμόζονται άψογα σε πληθώρα συνθηκών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η τάση που θέλει το πιο περιζήτητο είδος αυτοκινήτων στην παγκόσμια αγορά, τα SUV, να γίνονται όλο και πιο οδηγοκεντρικά με το πέρασμα των χρόνων. Και όταν μιλάμε για οδηγική ευχαρίστηση δεν χρειάζεται να κοιτάξουμε αποκλειστικά στο άνω άκρο του τιμοκαταλόγου, ψάχνοντας εξωτικές κατασκευές που φέρουν σήματα όπως RS και Turbo, αλλά υπάρχουν ακόμη και βασικές εκδόσεις πιο «συνηθισμένων» μοντέλων, ικανές να χαρίσουν χαμόγελα σε μία βουνίσια διαδρομή.

Δύο εξ αυτών είναι τα Cupra Formentor και BMW X2, τα οποία έχοντας ως κύριο όπλο τους τον σπορ προσανατολισμό από πλευράς στησίματος, εκμεταλλεύονται και την τελευταία σταγόνα ιπποδύναμης από τα μικρά υπερτροφοδοτούμενα σύνολα. Πιο συγκεκριμένα, το Cupra κάτω από το καπό κρύβει έναν 1.500άρη TSI 150 ίππων, ο οποίος σε συνδυασμό με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, χαρίζει στο εντυπωσιακό SUV επιδόσεις της τάξης των 8,9 sec για τα πρώτα 100 km/h από στάση και των 204 km/h τελικής ταχύτητας.

H BMW από την άλλη, χρησιμοποιεί έναν επίσης 1.500άρη, 3κύλινδρο αυτή τη φορά – το μοτέρ του Cupra είναι 4κύλινδρο -, απόδοσης 140 ίππων, με τις επιδόσεις να είναι εξίσου ικανοποιητικές δεδομένων των συνθηκών (9,6 sec για τα πρώτα 100 km/h από στάση και 205 km/h τελικής ταχύτητας).

Θέλοντας να δούμε λοιπόν πιο από τα δύο «budget» σπορ SUV προτιμάτε, τοποθετήσαμε τις δύο βασικές εκδόσεις που προαναφέραμε στην ενότητα «ΣΥΓΚΡΙΝΕ ΤΑ» του GOCAR, ώστε να δείτε δίπλα δίπλα πάνω από 140 στοιχεία τεχνικών χαρακτηριστικών, εξοπλισμού και τιμών. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε στο σύνδεσμο ή την φωτογραφία που ακολουθεί. Στην συνέχεια ψηφίστε αυτό που σας κέρδισε περισσότερο στο poll που ακολουθεί.

Cupra Formentor 1.5 TSI ή BMW X2 sDrive18i;
cupra-bmw

Cupra Formentor 1.5 TSI
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...