Volocopter: Έτοιμη για το εμπορικό λανσάρισμα των ιπτάμενων ταξί [Video]

Πριν από ποια διοργάνωση παγκόσμιου βεληνεκούς, σκοπεύει η εταιρεία να είναι έτοιμη;

  • -
  • -

Ένα αποφασιστικό βήμα για να είναι σε θέσει να προχωρήσει στο εμπορικό λανσάρισμα υπηρεσιών ιπτάμενων ταξί πραγματοποίησε η γερμανική εταιρεία Volocopter, η οποία προχώρησε στην εξαγορά της DG Flugzeugbau. Μια εξαγορά που εξασφαλίζει στην Volocopter τη συμμόρφωσή της με τα πρότυπα παραγωγής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ασφάλεια της αεροπορίας.

Έτσι πλέον η γερμανική εταιρεία, έχοντας ήδη πάρει και την αντίστοιχη έγκριση σχεδιασμού, Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EASA), διαθέτει πλέον τις απαιτούμενες προϋποθέσεις από τις ρυθμιστικές Αρχές για την εμπορική παροχή της υπηρεσίας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι η μοναδική εταιρεία στην Ευρώπη που έχει και τις δύο άδειες.

Αυτό μάλλον δεν πρόκειται να γίνει νωρίτερα από το 2024, χρονιά κατά την οποία η ίδια η Volocopter έχει δηλώσει ότι θέλει να είναι έτοιμη για να παρέχει την εμπορική της υπηρεσία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Το ιπτάμενο ταξί που αναπτύσσει η Volocopter θυμίζει ελικόπτερο δύο θέσεων, είναι σε θέση να απογειωθεί και να προσγειωθεί κάθετα και χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια. Ταυτόχρονα με το επιβατικό ιπτάμενο ταξί η Volocopter αναπτύσσει ένα αντίστοιχο «ελικόπτερο» για τη μεταφορά εμπορευμάτων.

Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε την τελευταία δοκιμαστική πτήση της Volocopter στο πλαίσιο του Paris Air Forum 2021.



Πηγή: 

deasy.gr
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...