Όταν ο Λάμπρος Κωνσταντάρας κατέστρεψε ένα διθέσιο MG στα γυρίσματα της ταινίας «Ούτε γάτα ούτε ζημιά»

Πόσο έφτασε η ζημιά και ποιος την πλήρωσε;

  • -
  • -

Η ταινία «Ούτε γάτα ούτε ζημιά» γυρίστηκε και σκηνοθετήθηκε από τον Αλέκο Σακελλάριο το 1955. Η υπόθεση έχει να κάνει με τον Λαλάκη ο οποίος είπε ψέματα στη γυναίκα του πως πάει επαγγελματικό ταξίδι στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην πραγματικότητα το ταξίδι αφορούσε την παράνομη σχέση του.

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας υποδυόταν στην ταινία έναν όμορφο νεαρό που φλέρταρε την γυναίκα του Λαλάκη και θα έφευγαν μαζί με ένα διθέσιο MG. Το πρόβλημα ήταν ότι ο Λάμπρος δεν ήξερε τίποτα από οδήγηση και σε κάποιο σημείο που χρειάστηκε να μεταφερθεί λίγα μέτρα παραπέρα το αυτοκίνητο, ο Παντελής Παλιεράκης (εκείνος που το βρήκε) ζήτησε να σπρώξουν το αυτοκίνητο μέχρι εκεί. Η απάντηση όμως του Κωνσταντάρα ήταν: «Έλα ρε που δεν ξέρω να το πάω από εδώ μέχρι εκεί. Και μη μου κολλάτε πολύ γιατί θα την παρατήσω τη σκηνή». Φυσικά όντας ανίδεος με το τι έπρεπε να κάνει, πάτησε δυνατά το γκάζι ανεβάζοντας υπερβολικά πολλές στροφές επειδή εκείνη την εποχή τα αυτοκίνητα δεν είχαν περιοριστή στροφών (κόφτη).

Αμέσως μετά, ακολούθησε ένας δυνατός θόρυβος και το αποτέλεσμα ήταν ότι καταστράφηκε ο κινητήρας με τα λάδια του να καταλήγουν στο έδαφος. Παρόλο που το αυτοκίνητο επισκέφτηκε όλα τα συνεργεία της Αθήνας, δεν κατάφεραν να το επισκευάσουν αφού δεν βρήκαν πουθενά ανταλλακτικά για αυτόν τον κινητήρα. Σε εκείνο το σημείο ο Φίνος κάλεσε στο γραφείο τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου και τον ρώτησε πόσο έκανε το αμάξι. Η απάντηση ήταν 40.000 δραχμές και εκείνος τα έδωσε κρατώντας το για προσωπική του χρήση. Τα ανταλλακτικά για την επισκευή του κινητήρα του MG τα έφερε από την Αγγλία και μάλιστα για ένα διάστημα οδηγούσε ο ίδιος το αυτοκίνητο μέχρι που το πούλησε. «Ούτε γάτα, ούτε ζημιά», που λένε…

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την ταινία στο 08:20



ΠΗΓΗ: ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...