Οδήγηση δίκυκλου με δίπλωμα αυτοκινήτου: Τι χρειάζεται να κάνεις - Τι μπορείς να οδηγήσεις

Πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τη δυνατότητα οδήγησης μικρής μοτοσικλέτας με το δίπλωμα κατηγορίας Β (αυτοκινήτου);

  • -
  • -

Είναι πλέον γεγονός ότι στην Ελλάδα, δεν χρειάζεται κάποιος να εκδόσει δίπλωμα οδήγησης μικρής μοτοσικλέτας (έως 125 κυβικών εκατοστών) αν είναι κάτοχος διπλώματος αυτοκινήτου (κατηγορία Β). Η ισοδυναμία των δύο διπλωμάτων οδήγησης μπορεί να γίνει πολύ εύκολα μέσα από μια πολύ συγκεκριμένη διαδικασία, που απαιτεί λίγο χρόνο και δεν κοστίζει πολλά χρήματα.

ΟΔΗΓΗΣΗ ΔΙΚΥΚΛΟΥ ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ: ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

Όλα τα στάδια για την ενεργοποίηση της ισοδυναμίας

Ο υποψήφιος οδηγός που επιθυμεί να οδηγεί ελαφρύ δίκυκλο (έως 125 κ.εκ.) πρέπει να έχει συμπληρώσει το 27ο έτος της ηλικίας του και να είναι κάτοχος διπλώματος Β για τουλάχιστον 6 χρόνια. Για να αποκτήσει τον πολυπόθητο κωδικό πάνω στο δίπλωμά του, που προβλέπει την ισοδυναμία θα πρέπει να παρακολουθήσει τουλάχιστον πέντε πρακτικά μαθήματα οδήγησης δικύκλου.

ΟΔΗΓΗΣΗ ΔΙΚΥΚΛΟΥ ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ: ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΚΟΥΤΕΡ

Με την σχετική βεβαίωση από τη σχολή οδηγών που πιστοποιεί την συμμετοχή στα, τουλάχιστον, πέντε πρακτικά μαθήματα μπορεί ο ενδιαφερόμενος να απευθυνθεί στην Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειάς του. Απαραίτητη διευκρίνιση είναι ο ενδιαφερόμενος να διαθέτει δίπλωμα νέου τύπου (κάρτα) και όχι παλαιού (χάρτινο), καθώς στο χάρτινο δεν μπορεί να συμπληρωθεί ο σχετικός κωδικός. Εάν όμως κατέχει παλαιού τύπου δίπλωμα θα πρέπει να προχωρήσει σε αντικατάσταση του διπλώματος σε νέου τύπου.

ΟΔΗΓΗΣΗ ΔΙΚΥΚΛΟΥ ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ: ΟΛΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...