Λιγότερη ώρα στην πρίζα θέλει η αναβαθμισμένη Jaguar I-Pace

Μικρές βελτιώσεις τεχνολογίας και ταχύτερη φόρτιση αποτελούν την αναβαθμισμένη εκδοχή της Jaguar I-Pace.

  • -
  • -

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πολλές φορές σχετίζονται περισσότερο με τα προϊόντα τεχνολογίας παρά με τα συμβατικά οχήματα, οπότε οφείλουν να αναβαθμίζονται συνεχώς. Με αυτή τη λογική λοιπόν, η Jaguar δεν αφήνει πίσω τη δημοφιλή I-Pace και προχωρά σε μια σειρά πολύ συγκεκριμένων βελτιώσεων για να γίνει ακόμη καλύτερη. Το ηλεκτρικό crossover απέκτησε μερικά νέα διακοσμητικά στο εξωτερικό κομμάτι, χωρίς όμως να αλλάζει κάτι άλλο στην εμφάνιση. 

Η καμπίνα πλέον φιλοξενεί το νέο Pivi Pro σύστημα πολυμέσων με αναβαθμισμένο, απλοποιημένο μενού που κάνει το χειρισμό ακόμη πιο εύκολο, ενώ η Jaguar λέει ότι στο 90% των πιο συνηθισμένων λειτουργιών μπαίνεις με ένα ή δύο αγγίγματα, δείχνοντας την πρόοδο  που έγινε στην οργάνωση της home screen.

Όλα τα μοντέλα πλέον υποστηρίζουν τις πλατφόρμες Android Auto και Apple CarPlay, μαζί με τη δυνατότητα ταυτόχρονης σύνδεσης δύο κινητών συσκευών με το σύστημα πολυμέσων που βελτιώνει ακόμη περισσότερο την πρακτικότητα. Ο οδηγός θα μπορεί να έχει συνδεδεμένο το δικό του smartphone για διαχείριση των κλήσεων και ο συνοδηγός, να επιλέγει μουσική μέσω της δικής του συσκευής.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο ίσως νέο από την αναβάθμιση της Jaguar I-Pace είναι η ταχύτερη φόρτιση που υποστηρίζει. Πλέον κάθε 15 λεπτά στην πρίζα θα μεταφράζονται σε 100 χιλιόμετρα μεγαλύτερης αυτονομίας, με την προϋπόθεση να χρησιμοποιείται φορτιστής συνεχόμενου ρεύματος των 100 kW. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας σε κάθε άξονα, παραμένουν οι ίδιοι και αποδίδουν συνδυαστικά 400 ίππους. Παρά το αυξημένο βάρος, τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...