Οι οδηγοί ηλεκτρικών ταξιδεύουν περισσότερο από τους οδηγούς βενζίνης και ντίζελ!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας Περιβάλλοντος, η Nissan αποκαλύπτει τα ευρήματα έρευνας που καταρρίπτουν τους μύθους περί αυτονομίας των ηλεκτρικών

  • -
  • -
Οι οδηγοί ηλεκτρικών ταξιδεύουν περισσότερο από τους οδηγούς βενζίνης και ντίζελ!

Ως απτή απόδειξη της σημασίας της κινητικότητας μηδενικών εκπομπών, η Nissan ανακαλύπτει ότι οι Ευρωπαίοι οδηγοί ηλεκτρικών ταξιδεύουν πολύ. Για την ακρίβεια διανύουν επιπλέον 630 “καθαρά” χιλιόμετρα ετησίως, κατά μέσο όρο, σε σχέση με τους Ευρωπαίους οδηγούς οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE), σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα για λογαριασμό της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Για να γίνουν περαιτέρω κατανοητές οι οδηγικές εμπειρίες και η αντίληψη των Ευρωπαίων αυτοκινητιστών, η μελέτη αποκαλύπτει ότι οι οδηγοί EV καθίστανται “πρωτοπόροι” στους ευρωπαϊκούς δρόμους, διανύοντας συνολικά, πάνω από 14.200 χιλιόμετρα ετησίως, κατά μέσο όρο.

Σε σύγκριση με τους αντίστοιχους οδηγούς ICE, οι οποίοι διανύουν κατά μέσο όρο 13.600km, αυτή η νέα έρευνα σκιαγραφεί ένα λαμπρό μέλλον για τη βιώσιμη κινητικότητα.

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, το Σάββατο 05 Ιουνίου, αυτά τα ευρήματα αναδεικνύουν την ηλεκτρική κινητικότητα και τα περιβαλλοντικά της οφέλη ως βασικό μοχλό στην αντιμετώπιση των οικολογικών προκλήσεων.

Από τους Ευρωπαίους οδηγούς αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων που ρωτήθηκαν, οι Ιταλοί ταξιδεύουν περισσότερο, με μέσο όρο πάνω από 15.000 χιλιόμετρα ετησίως, με τους Ολλανδούς να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής με (14.800χλμ), αποδεικνύοντας ότι όσοι έχουν ήδη κάνει την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση αισθάνονται άνετα πίσω από το τιμόνι ενός οχήματος μηδενικών εκπομπών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία (69%) των Ευρωπαίων οδηγών EV είναι ικανοποιημένη με την υπάρχουσα διαθέσιμη υποδομή φόρτισης. Σχεδόν οι μισοί (47%) Ευρωπαίοι οδηγοί ICE δηλώνουν ότι το κύριο πλεονέκτημα ενός βενζινοκινητήρα ή ντίζελ είναι η μεγαλύτερη αυτονομία. Ομοίως, όταν εξετάζουμε τους λόγους που βρίσκονται πίσω από το 30% των Ευρωπαίων οδηγών ICE που θεωρούν απίθανο να “υιοθετήσουν” ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα, η πλειοψηφία (58%) τους δήλωσε ως μεγαλύτερη ανησυχία, ότι τα ηλεκτρικά έχουν αυτονομία χαμηλής εμβέλειας.

Περαιτέρω στοιχεία σε παράγοντες που θα πείσουν τους οδηγούς να κάνουν την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση με αναπάντεχο τρόπο, έχουν ως εξής :

  • 38% των οδηγών ICE στην Ευρώπη πιστεύουν ότι ο μεγαλύτερος παράγοντας που θα τους ωθήσει στην ηλεκτροκίνηση είναι η μεγαλύτερη εμβέλεια
  • 32% των Ευρωπαίων οδηγών ICE ελκύονται από την ευκολία φόρτισης
  • 30% επισημαίνει την καλύτερη υποδομή φόρτισης, ως στοιχείο που θα τους πείσει να αλλάξουν αντίληψη.

Ωστόσο, παρά τα αποτελέσματα αυτά, οι οδηγοί ηλεκτρικών αντιμετωπίζουν με αυτοπεποίθηση αυτούς τους φόβους. Συγκεκριμένα, το 70% εξ αυτών σημειώνει ότι η εμπειρία που βίωσαν, ως προς το ζήτημα της εμβέλειας, ήταν καλύτερη από ό, τι περίμεναν. Αυτά τα ευρήματα χρησιμεύουν ως μια ισχυρή ένδειξη για τους οδηγούς ICE ότι η αυτονομία δεν πρέπει να αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για τη μετάβαση στην εξηλεκτρισμένη εποχή.

Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης μια ισχυρή αποσύνδεση γύρω από το θέμα της φόρτισης και τις συναφείς υποδομές από τους οδηγούς ηλεκτρικών που χρησιμοποιούν ήδη αυτές τις εγκαταστάσεις και από την εντύπωση των οδηγών ICE που δεν έχουν ακόμη επωφεληθεί από αυτές, επισημαίνοντας εντελώς διαφορετικές απόψεις.

  • 56% των Ευρωπαίων οδηγών ICE που δεν εξετάζουν την απόκτηση ενός EV, πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν αρκετά σημεία φόρτισης
  • 56% πιστεύουν ότι είναι ακριβότερα από τα αντίστοιχα βενζίνης / ντίζελ
  • Το 48% δηλώνει ότι δεν υπάρχουν αρκετά δημοσίως προσβάσιμα σημεία φόρτισης.

Ωστόσο, πάνω από το ένα τέταρτο των Ευρωπαίων αυτοκινητιστών που άφησαν πίσω τους κινητήρες εσωτερικής καύσης δηλώνουν ότι η άδεια μπαταρία (28%), ο χρόνος φόρτισης (30%) και τα υψηλό κόστος ενός EV (31%) είναι από τους μεγαλύτερους μύθους στην ηλεκτροκίνηση, υπονοώντας ότι η φόρτιση και οι συναφείς υποδομές έχουν αναπτυχθεί επαρκώς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...