Πόσα θα έδινες για αυτό το Jeep Grand Wagoneer; (video)

Διατηρημένο σε καλή κατάσταση, το συγκεκριμένο Jeep Grand Wagoneer βρίσκεται προς πώληση και αρκετοί υποψήφιοι αγοραστές έχουν καταθέσει την προσφορά τους.

  • -
  • -

Όσοι παρακολουθούν τη διεθνή αγορά μεταχειρισμένων θα έχουν παρατηρήσει ότι οι cult εκδόσεις των Jeep έχουν αποκτήσει μεγάλη αξία και αλλάζουν χέρια έναντι αρκετά υψηλών ποσών. Εδώ βλέπουμε ένα Jeep Grand Wagoneer (γενιά SJ), αυτοκίνητο που σημάδεψε τις ΗΠΑ από τη δεκαετία του 1960 όπου πρωτοκυκλοφόρησε, έως και τις αρχές των 90s, όπου και αποσύρθηκε.

Το συγκεκριμένο που βρίσκεται προς πώληση είναι ένα από τα τελευταία που ταξινομήθηκαν. Κύλησε για πρώτη φορά τους τροχούς του τον Ιανουάριο του 1990 στην Καλιφόρνια και έκτοτε, έχει αλλάξει τρία χέρια. Έχοντας στην πλάτη του κάτι περισσότερο από 31 χρόνια λειτουργίας και 274.000 χιλιόμετρα, αναζητά νέο ιδιοκτήτη που θα εκτιμήσει τον κλασικό χαρακτήρα του και το αδιαμφισβήτητο στιλ που προσφέρει.

Σύμφωνα με τον πωλητή το αυτοκίνητο έχει συντηρηθεί εξαιρετικά, συνοδεύεται με πλήρες βιβλίο σέρβις και παρά τις τρεις δεκαετίες που βρίσκεται στο δρόμο, είναι ατρακάριστο. Για αισθητικούς λόγους πραγματοποιήθηκε ολική βαφή και ανανέωση των ξύλινων διακοσμητικών στο εξωτερικό, ενώ έχει και μερικά έξτρα, όπως ο κοτσαδόρος  και οι προβολείς ομίχλης.

Από το βίντεο βλέπουμε ότι ο ατμοσφαιρικός V8 βενζινοκινητήρας των 5.9 λίτρων λειτουργεί άψογα και χωρίς περίεργους θορύβους. Μοναδικό μελανό σημείο που αναφέρει ο πωλητής είναι μια μικρή διαρροή καυσαερίων στην πολλαπλή εξαγωγής της δεξιάς πλευράς του V8, χωρίς όμως να προκαλεί ουσιαστικό πρόβλημα στη λειτουργία του.

Ακόμη μια εκκρεμότητα που θα πρέπει να αναλάβει ο επόμενος ιδιοκτήτης αφορά τα ελαστικά. Τα Toyo διάστασης 235/75 έχουν ημερομηνία παραγωγής τον Σεπτέμβρη του 2012, οπότε χρειάζονται αντικατάσταση. Η εικόνα του Jeep Grand Wagoneer παραμένει καλή και στο εσωτερικό. Η επένδυση του τιμονιού έχει μικρές φθορές και τα μπεζ δέρματα στα καθίσματα δεν έχουν συντηρηθεί σωστά στο πέρασμα των χρόνων, οπότε υπάρχουν μερικά «σπασίματα».

Ωστόσο έχοντας κατά νου ότι μιλάμε για αυτοκίνητο του 1991 με 274.000 χιλιόμετρα, το δικαιολογούμε απόλυτα. Οι ξύλινες επενδύσεις μοιάζουν σαν να μονταρίστηκαν χθες στην καμπίνα και η παχιά μοκέτα που καλύπτει όλα τα σημεία μας υπενθυμίζει τη διαφορετική αύρα πολυτέλειας που είχαν τα αυτοκίνητα μερικές δεκαετίες πριν.

Να αναφέρουμε ότι ο ατμοσφαιρικός V8 συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο των… τριών ταχυτήτων και η μετάδοση της κίνησης γίνεται κατ’ επιλογή στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος Selec-Trac 4WD. Εννοείται ότι υπάρχει κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων και μπλοκέ κεντρικό διαφορικό για εξορμήσεις σε κάθε είδους εκτός δρόμου μονοπάτια. Το εικονιζόμενο Jeep Grand Wagoneer βρίσκεται προς πώληση μέσω δημοπρασίας και η υψηλότερη προσφορά για την ώρα είναι στα 18.250 δολάρια.  

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...