Η Bentley γιορτάζει τα 75 χρόνια παραγωγής στο εργοστάσιο του Crewe

Το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε εκεί βγήκε από την γραμμή παραγωγής το μακρινό 1946

  • -
  • -

Η Bentley, μία εταιρεία με ιστορία εκ των μακροβιότερων και πλουσιότερων της αυτοκινητοβιομηχανία, γιορτάζει τα 75 χρόνια παραγωγής στο εργοστάσιο του Crewe, στην Μεγάλη Βρετανία. Το πρώτο όχημα που κατασκευάστηκε εκεί, μία Mark VI, βγήκε από τις πύλες της συγκεκριμένης μονάδας παραγωγής, το μακρινό 1946.

Το μοντέλο έφερε αμάξωμα από ατσάλι, ενώ κάτω από το καπό αρχικά έκρυβε έναν 6κύλινδρο εν σειρά 4,3 λίτρων, ο οποίος στην συνέχεια αναβαθμίστηκε στα 4,6 λίτρα, το 1951. Το Mark VI αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα της βρετανικής μάρκας, ενώ βρίσκεται ψηλά και στην λίστα με τα πιο εμπορικά επιτυχημένα μοντέλα.

crewe-factory

Όταν η Bentley ήρθε κάτω από την στέγη του Volkswagen Group το 1998, το εργοστάσιο εκμοντερνίστηκε πλήρως και ήρθε πιο κοντά στα στάνταρ της μάρκας που γνωρίζουμε μέχρι και σήμερα. Εν έτη 2021, η μονάδα παραγωγής στο Crewe έχει εκμηδενίσει το οικολογικό της αποτύπωμα, ενώ παράλληλα καταφέρνει να παράγει 85 αυτοκίνητα κάθε μέρα. Αυτή η ποσότητα αντιστοιχούσε σε δουλειά ενός μήνα πριν 20 χρόνια!

Από την εκκίνηση της παραγωγής, πριν 75 χρόνια, στο συγκεκριμένο εργοστάσιο έχουν παραχθεί πάνω από 197.086 αυτοκίνητα. Με άλλα λόγια, το 97% των συνολικών Bentley που έχουν κυκλοφορήσει στον κόσμο. Η βρετανική μάρκα, έχοντας πάντα το βλέμμα μπροστά, σκοπεύει να εγκαινιάσει στις εγκαταστάσεις της εν λόγω μονάδας ένα νέο τμήμα εξέλιξης, μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Τα εγκαίνια εντάσσονται στο πλάνο της μάρκας με τίτλο «Beyond100», το οποίο θέλει όλα τα μοντέλα της εταιρείας να είναι τουλάχιστον μερικώς εξηλεκτρισμένα έως το 2026 και αμιγώς έως το 2030.

2021

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...