Αυξήθηκε το όριο επιβατών στα αυτοκίνητα

Σε ισχύ από σήμερα, 24 Μαΐου

  • -
  • -

Σύμφωνα με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων, από σήμερα Δευτέρα, 24 Μαΐου, αυξάνεται το επιτρεπόμενο όριο αριθμού επιβατών στο αυτοκίνητο και το ταξί, από 2 σε 3 άτομα, συν τον οδηγό.

Συγκεκριμένα, για το κομμάτι των μεταφορών αναφέρθηκαν τα εξής:

  • Επιτρέπονται μέχρι τρεις επιβάτες πλέον του οδηγού σε ΕΔΧ οχήματα (ταξί, ειδικής μίσθωσης) και επιβατηγά Ι.Χ. καθώς και στα ΕΙΧ οχήματα με οδηγό έως 7 θέσεων.
  • Επιτρέπονται μέχρι τέσσερις επιβάτες πλέον του οδηγού σε ΕΔΧ οχήματα ειδικής μίσθωσης και επιβατηγά ΙΧ οχήματα με οδηγό 9 θέσεων.
  • Επιτρέπονται μέχρι τρία άτομα άτομα πλέον του οδηγού στα διπλοκάμπινα μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα.

Θυμίζουμε πως στην περίπτωση που στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα ή άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για την μετακίνηση του, τότε η υπέρβαση του ορίου των επιβαινόντων είναι επιτρεπτή. Παράλληλα, για τους μαθητές που χρησιμοποιούν ταξί για τη μετακίνηση τους από και προς το σχολείο, ορίζεται ότι επιτρέπονται έως 4 άτομα με την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης του διευθυντή του σχολείου. Αντίστοιχη δυνατότητα έχουν και οι εκπαιδευτικοί σε μη αστικές περιοχές, οι οποίοι μετακινούνται είτε με ταξί είτε με όχημα ενός εκ των εκπαιδευτικών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...