Rafale vs Bugatti Chiron Sport: Ποιο είναι πιο γρήγορο; (video)

Ένα αυτοκίνητο, όσο γρήγορο και αν είναι, ποτέ του δεν θα βρίσκεται μπροστά από ένα μαχητικό αεροσκάφος όπως το Rafale. Ή μήπως δεν είναι έτσι;

  • -
  • -

Η Bugatti φτιάχνει μερικά από τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα στον πλανήτη. Με τη Chiron Sport δείχνει τον καλύτερό της εαυτό και ο συνδυασμός ενός άνετου GT, μαζί με εξωπραγματικές επιταχύνσεις, παίρνει σάρκα και οστά. Ή μάλλον, αμάξωμα και τροχούς! Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι ελάχιστα τετράτροχα μπορούν να την κοντράρουν. Τι γίνεται όμως με τα αεροσκάφη και μάλιστα, με τα μαχητικά;

Η ίδια η Bugatti, τιμώντας τις γαλλικές της ρίζες, επέλεξε να διοργανώσει μια μικρή κόντρα ανάμεσα στη Chiron Sport και το Dassault Rafale, πολεμικό αεροσκάφος που κατασκευάζεται από τη Γαλλία. Αν και η Chiron Sport μπορεί να ξεπεράσει τα 400 χλμ./ώρα, δεν υπάρχει κανένα νόημα να γίνει σύγκριση ανάμεσα στη μέγιστη ταχύτητα που μπορούν να επιτύχουν τα δύο αυτά μηχανοκίνητα δημιουργήματα.

Το Rafale πλησιάζει τα 2.000 χλμ./ώρα στον αέρα, οπότε δεν υπάρχει συναγωνισμός. Το «παιχνίδι» γίνεται στην από στάση επιτάχυνση. Η Chiron Sport με 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,4 δευτερόλεπτα, παίρνει κεφάλι από την εκκίνηση και διατηρεί την πρωτιά της για κάμποσες εκατοντάδες μέτρα. Ωστόσο είναι ζήτημα… δευτερολέπτων να εμφανιστεί το μαχητικό αεροσκάφος, να καλύψει τη διαφορά και να περάσει τη Bugatti.

«Κατάφερα να ξεφύγω από το Rafale για μερικές εκατοντάδες μέτρα. Αλλά μετά από αυτά, το είδα να βρίσκεται 20 μέτρα ψηλότερα από εμένα και να είναι στο πλάι μου. Ήταν μια απίστευτη και φανταστική εικόνα» είπε ο Henri Raphanel, δοκιμαστής οδηγός της Bugatti που καθόταν πίσω από το τιμόνι της Chiron Sport στην «κόντρα» με το Rafale.

Σύμφωνα με τη Bugatti, έχουμε ισοπαλία. Η Chiron Sport κατάφερε να βρίσκεται μπροστά για μια αρκετά μεγάλη απόσταση, το μαχητικό αεροσκάφος όμως, κάλυψε τη διαφορά και φυσικά, πέρασε το αυτοκίνητο μόλις οι μηχανές του δημιούργησαν την απαιτούμενη ώθηση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...