Ralliart: H «τέχνη» της Mitsubishi στα motorsports επιστρέφει

Μετά από μια δεκαετία απουσίας, το φημισμένο τμήμα Ralliart της Mitsubishi γίνεται ξανά πραγματικότητα, έτοιμο να προσφέρει ξανά δυνατές συγκινήσεις.

  • -
  • -

Αν και η Mitsubishi ήταν μια μάρκα με μεγάλη παράδοση στους αγώνες, κάπου στο 2010 «την είδαν» αλλιώς. Έκλεισαν το τμήμα Ralliart, το τμήμα που ήταν υπεύθυνο για τις αγωνιστικές κατασκευές της μάρκας και βέβαια, την εκπροσώπησή της στους μεγάλους θεσμούς των motorsports. Λίγα χρόνια μετά ήρθε και η κατάργηση του Evo (Lancer Evolution) οπότε τα πράγματα για τους φίλους της μάρκας έγιναν ακόμη πιο δύσκολα.

Πλέον όμως, οι τελευταίοι έχουν την ευκαιρία να χαρούν ξανά. Η Mitsubishi ανακοίνωσε επίσημα ότι το τμήμα Ralliart επιστρέφει, μαζί με την εμπλοκή της μάρκας στους αγώνες! Δεν έδωσαν λεπτομέρειες, ούτε είπαν σε τι αγώνες θα στρέψουν την προσοχή τους, αλλά μόνο η είδηση ότι θα δούμε ξανά δράση από τους Ιάπωνες, μας αρκεί.

Η επιστροφή της Ralliart ανακοινώθηκε μέσα από την ετήσια οικονομική αναφορά της εταιρείας για το 2020, που βγήκε στη δημοσιότητα στις 11 Μαΐου. Όπως είπαμε δεν υπάρχουν επίσημες ενημερώσεις, ωστόσο λέγεται ότι για αρχή η Ralliart θα κατασκευάζει ειδικά αξεσουάρ και προϊόντα για τα μοντέλα της μάρκας, μαζί με την εμπλοκή σε συγκεκριμένα αγωνιστικά πρωταθλήματα.

Η οικονομική αναφορά που αποκάλυψε την επιστροφή της Ralliart έφερε στο φως και μια φωτογραφία του Mitsubishi L200 (όπως το γνωρίζουμε στην Ελλάδα) με το σήμα της Ralliart, «αγριεμένο» χαρακτήρα και σαφώς διαφορετική εμφάνιση. Η απόσταση από το έδαφος μειώθηκε σημαντικά και το Pick-Up έχει ένα αγωνιστικό παρουσιαστικό. Δεν ξέρουμε αν η επιλογή του ήταν τυχαία ή αν τα άμεσα σχέδια της μάρκας είναι να βάλει χέρι στο L200, το concept όμως θα ήταν ενδιαφέρον, ειδικά αν οι τροποποιήσεις της Ralliart το φέρουν αντιμέτωπο με μοντέλα όπως το Ford Ranger Raptor.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...