Αποκλειστικά ηλεκτρική μάρκα η Alpine

Το μεγάλο αφεντικό της Renault χρησιμοποιεί όλη την εμπειρία που αποκόμισε από τις Seat και Cupra για μία επιτυχημένη μετάβαση στην ηλεκτρική εποχή

  • -
  • -

Ο CEO του Group Renault, Luca de Meo, παραμένει πιστός στο πλάνο εξέλιξης της Alpine σε ένα brand παραγωγής αποκλειστικά ηλεκτρικών μοντέλων, αλλά ταυτόχρονα χρησιμοποιεί όλη την εμπειρία που αποκόμισε από την ανεξαρτητοποίηση της Cupra, όταν διοικούσε την Seat, για μία σωστή και χωρίς απρόοπτα μετάβαση στην ηλεκτρική εποχή.

O de Meo «μετακόμισε» στα γραφεία της Renault τον Ιανουάριο του 2020, μετά από τέσσερα χρόνια στο τιμόνι της Seat. Το 2018, επιβεβαίωσε πως η Cupra σκόπευε να αποκοπεί και να γίνει ανεξάρτητη μάρκα, με την καυτή έκδοση του Ateca να αποτελεί το πρώτο μοντέλο της, ενώ στην συνέχεια ακολούθησαν το Cupra Leon, αλλά και αποκλειστικό Cupra Formentor.

Τα πλάνα που θέλουν την Alpine να μετατρέπεται σε μία πλήρως εξηλεκτρισμένη μάρκα, έχουν επιβεβαιωθεί από πέρυσι, ενώ πριν λίγες μέρες η Renault απέσυρε και επίσημα το brand “Renault Sport”, την θέση του οποίου θα πάρει το “Alpine” και θα αφορά τα μελλοντικά μοντέλα επιδόσεων.

Προς το παρόν το μόνο επιβεβαιωμένο προϊόν της νεοσύστατης γαλλικής μάρκας είναι η επόμενη γενιά του εξαιρετικού A110 coupe, η οποία θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με την Lotus. Σύμφωνα με τον Luca de Meo, η εταιρεία σκοπεύει να αποδείξει πως τα ηλεκτρικά μπορούν συνδεθούν με το συναίσθημα και τις οδηγικές συγκινήσεις. Τα αυτοκίνητα της θα είναι μία μίξη μεταξύ «μικρής Ferrari και μικρού Tesla».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...