Που θα παραχθεί το νέο ελαφρύ επαγγελματικό της Ford

Η επένδυση στο εργοστάσιο άγγιξε τα 300 εκατομμύρια δολάρια και η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει το 2023

  • -
  • -

Η Ford επιβεβαίωσε μία επένδυση ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή ενός νέου ελαφρού επαγγελματικού οχήματος το 2023 στο εργοστάσιό της στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, συμπεριλαμβανομένης μιας αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης που θα κάνει ντεμπούτο το 2024 – το πρώτο, πλήρως ηλεκτρικό όχημα παραγωγής της Ford που θα κατασκευάζεται στη Ρουμανία.



«Η προσθήκη μιας αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης το 2024 σημαίνει ότι το εργοστάσιο της Κραϊόβα θα είναι η τρίτη μας εγκατάσταση στην Ευρώπη που θα κατασκευάζει ένα ηλεκτρικό όχημα. Η νέα επένδυση έρχεται σε συνέχεια των πρόσφατων φετινών επενδύσεων στο Ford Cologne Electrified Vehicle Center (Γερμανία) και στο εργοστάσιο της κοινοπραξίας Ford Otosan στο Kocaeli (Τουρκία) και στέλνει ένα ακόμα ξεκάθαρο μήνυμα ότι βρισκόμαστε σε επιταχυνόμενη πορεία να προσφέρουμε στους πελάτες επαγγελματικών οχημάτων μας ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών ρύπων στην Ευρώπη», δήλωσε ο Stuart Rowley, Πρόεδρος της Ford Ευρώπης.



Το Φεβρουάριο, η Ford δεσμεύτηκε ότι ολόκληρος ο στόλος επαγγελματικών οχημάτων της θα είναι απαλλαγμένος από εκπομπές ρύπων, με αμιγώς ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά μοντέλα, μέχρι το 2024, ενώ τα δύο τρίτα των πωλήσεων επαγγελματικών οχημάτων της Ford προβλέπεται να αποτελούνται από πλήρως ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά οχήματα μέχρι το 2030.

Το νέο, ελαφρύ επαγγελματικό όχημα θα εφοδιάζεται επίσης με συμβατικούς κινητήρες βενζίνης και ντίζελ της Ford. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται πετρελαιοκινητήρες από το εργοστάσιο παραγωγής κινητήρων της Ford στο Dagenham και συστήματα μετάδοσης από την Ford Halewood Transmissions Limited που έχει έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η συνολική επένδυση της Ford στις κορυφαίες εγκαταστάσεις παραγωγής της εταιρείας στη Ρουμανία – συμπεριλαμβανομένης της νέας επένδυσης – πλησιάζει τα 2 δις δολάρια από το 2008 που αγόρασε το εργοστάσιο της Κραϊόβα.



Σημαντικές αναβαθμίσεις έχουν γίνει στο εργοστάσιο της Κραϊόβα τα τελευταία χρόνια, με την εγκατάσταση άνω των 600 ρομπότ για την περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης και της ποιότητας στο φανοποιείο, στο τμήμα πρεσών, στο βαφείο και στα τμήματα γενικής συναρμολόγησης και πλαισίου. Περίπου 6.000 άτομα απασχολούνται στις κορυφαίες δραστηριότητες συναρμολόγησης οχημάτων και κινητήρων της μονάδας.

Η δέσμευση του εργοστασίου της Κραϊόβα στον εξηλεκτρισμό χρονολογείται από τον Οκτώβριο του 2019 όταν και ξεκίνησε η παραγωγή του Puma mild-hybrid. Την ίδια στιγμή, η νέα επένδυση σηματοδοτεί ένα ακόμα ορόσημο καθώς η Ford είναι ο πρώτος κατασκευαστής που ανακοινώνει την κατασκευή ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος στη Ρουμανία. Εκτός από το Puma, στο εργοστάσιο της Κραϊόβα κατασκευάζεται σήμερα το μικρό Ford EcoSport και ο κινητήρας 1.0L EcoBoost.

Η ημερομηνία έναρξης παραγωγής του νέου οχήματος και λοιπές προϊοντικές λεπτομέρειες θα επιβεβαιωθούν όταν πλησιάζει το λανσάρισμα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...