Το ηλεκτρικό Ford F-150 έρχεται σαν «αστραπή» (video)

Με το όνομα Lightning θα κυκλοφορήσει η αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του Ford F-150 η οποία θα εστιάζει στην απόδοση, την ικανότητα ρυμούλκησης και την υψηλή δυνατότητα φόρτωσης.

  • -
  • -

Στη δεκαετία του 1990 η Ford ονόμαζε Lightning μερικές εκδόσεις του F-150 με υψηλές επιδόσεις και σπορ συμπεριφορά στο δρόμο. Τότε, οι άνθρωποι της μάρκας δεν μπορούσαν να σκεφτούν ότι  περίπου τρεις δεκαετίες μετά, το όνομα αυτό θα επανέλθει στην αγορά για να συνοδεύσει ένα… ηλεκτροκίνητο F-150!

Η Ford θέλει να διατηρήσει την κυριαρχία της στην αγορά των Pick-Up στις ΗΠΑ. Οι παίκτες είναι πολλοί, η Μπλε Οβάλ εταιρεία όμως βλέπει τα μοντέλα της σταθερά στην κορυφή, οπότε το μόνο που πρέπει να κάνει είναι… συντήρηση της επιτυχίας τους! Η έλευση της ηλεκτροκίνησης περνά σταδιακά και στα Pick-Up, οπότε δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω.

Για την ώρα η μάρκα ανακοίνωσε ότι το ηλεκτροκίνητο F-150 θα ονομάζεται Lightning, όμως στις δηλώσεις της είναι πολύ φειδωλή και δεν αποκάλυψε τίποτε άλλο, σχετικά με τα χαρακτηριστικά της. Το μόνο που είπαν είναι ότι θα αποτελεί το σημείο αναφοράς στους τομείς της ισχύος, του ωφέλιμου φορτίου και τις δυνατότητες ρυμούλκησης.

Ο επικεφαλής της Ford είπε σε δηλώσεις του: «κάθε τόσο, ένα νέο αυτοκίνητο παρουσιάζεται και το παιχνίδι της αυτοκίνησης αλλάζει. Το Ford Model T, το Ford Mustang, το Toyota Prius, το Tesla Model 3. Τώρα είναι η σειρά του Ford F-150 Lightning.

Το αγαπημένο αυτοκίνητο των ΗΠΑ εδώ και μισό αιώνα αλλάζει, γίνεται ψηφιακό και αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Θα μπορεί να δώσει ενέργεια σε ένα σπίτι κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος, θα είναι ταχύτερο από το ορίτζιναλ F-150 Lightning, ένα Pick-Up επιδόσεων από το παρελθόν και θα μπορεί να αναβαθμίζει το λογισμικό του μέσω ασύρματου δικτύου» ήταν τα λόγια του.

Η F-Series της Ford παρουσιάστηκε στις ΗΠΑ το 1948 και το νέο μοντέλο που θα έρθει το 2022 θα είναι η 14η γενιά του. Μόνο μέσα στο 2020, η Ford κατάφερε να πουλήσει περισσότερα από 730.000 αυτοκίνητα της σειράς F.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...