H ηλεκτρική Porsche Macan θα έχει μεγαλύτερη αυτονομία από την Taycan!

Μέχρι το 2023 όπου και θα βγει στην παραγωγή, το ηλεκτρικό SUV της μάρκας θα καλύψει εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών.

  • -
  • -

Η διαδικασία εξέλιξης για τη δημιουργία ενός νέου αυτοκινήτου έχει πολλά στάδια. Η Porsche αυτή τη στιγμή ετοιμάζει τη νέα γενιά της Macan, μαζί με την ηλεκτροκίνητη εκδοχή της, η οποία συγκεντρώνει και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τη μάρκα λοιπόν, ύστερα από δοκιμές στο κέντρο εξέλιξης στο Weissach, μερικά πρωτότυπα του SUV βγαίνουν από τις πύλες των εγκαταστάσεων και περνάνε στο δρόμο.  

Το χαρακτηριστικό καμουφλάζ καλύπτει τα επίμαχα σημεία και οι δοκιμές θα συνεχιστούν τόσο στον πραγματικό κόσμο, όσο και στον ψηφιακό. Η Porsche επενδύει πολύ στην προσομοίωση των δοκιμών σε βασικούς τομείς, όπως είναι η αεροδυναμική και η θερμοδυναμική, κομμάτια ιδιαίτερα σημαντικά για ένα ηλεκτρικό μοντέλο.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά, ότι μέχρι και το 2023 όπου η νέα Macan θα βγει στην παραγωγή, θα έχουν καλυφθεί περισσότερα από τρία εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών συνολικά. Το πρώτο μοντέλο της Porsche που θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα PPE (Premium Platform Electric) του ομίλου Volkswagen θα είναι μια πραγματική δημιουργία του Τσουφενχάουζεν, παρά την ηλεκτρική της φιλοσοφία.

Η ηλεκτρική Macan θα ενσωματώνει την τεχνολογία των 800V της Taycan και σύμφωνα με την ίδια την Porsche, η αυτονομία του SUV θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από ότι του τετράθυρου κουπέ. Ακόμη δεν έχουν αναφέρει αριθμούς καθώς είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο, οι φήμες όμως, λένε ότι θα κυμαίνεται περίπου στα 500 χιλιόμετρα ανά φόρτιση.

Αυτό που έχει επιβεβαιώσει η Porsche είναι ότι η ηλεκτροκίνητη έκδοση της Macan θα διαφοροποιείται οπτικά από τις εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Προφανώς θα έχουν πιο φουτουριστική εικόνα και πολλά στοιχεία της, θα θυμίζουν την Taycan, το μοντέλο-σημείο αναφοράς της Porsche για ο,τι έχει να κάνει με τα ηλεκτρικά μοντέλα.

Επίσης δεν παρέλειψαν να τονίσουν πως έχουν σαν στόχο να δημιουργήσουν το πιο fun to drive μοντέλο στην κατηγορία. Αυτό είναι και το ζητούμενο από μια Porsche. H μάρκα σε όσες κατηγορίες δραστηριοποιείται, διαφημίζει το σπορ DNA της και τελικά, είναι ένας από τους κύριους λόγους που κάθε μοντέλο της έχει πιστό κοινό που δεν σκέπτεται να αγοράσει κάτι άλλο.

Τέλος, η Porsche εξήγησε το λόγο που η νέα Macan δεν θα είναι αμιγώς ηλεκτρική, αλλά θα διαθέτει και συμβατικές εκδόσεις. Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν, η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης είναι μεν ραγδαία, όμως ο ρυθμός που γίνεται η μετάβαση προς τα EV μοντέλα, διαφέρει από ήπειρο σε ήπειρο. Οπότε, δεν ήθελαν να μείνουν εκτός παιχνιδιού σε καμία μεγάλη αγορά. Η ηλεκτρική Macan θα συνυπάρξει με εκείνες των συμβατικών εκδόσεων, όμως για να μην μπαίνει η μια στα χωράφια της άλλης, θα διαφοροποιούνται με αρκετούς τρόπους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...