«Βούλιαξαν» οι δρόμοι της Αττικής τη Μ. Εβδομάδα

Κατά 89% αυξημένη συγκριτικά με τη Μεγάλη Εβδομάδα του 2020 ήταν η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους της Αττικής φέτος το Πάσχα, με την παραλιακή να συγκεντρώνει τους περισσότερους… πιστούς.

  • -
  • -

Με αρκετή κίνηση πέρασε η Μεγάλη Εβδομάδα του φετινού Πάσχα. Σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2020, η κυκλοφορία… εκτοξεύθηκε στα ουράνια. Πιο συγκεκριμένα, η αύξηση της κίνησης οχημάτων στους δρόμους αυξήθηκε κατά μέσο όρο στο 89% στην Αττική, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέγραψε το Κέντρο Διαχείρισης της Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής.

Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στη Λεωφόρο Ποσειδώνος με 170% περισσότερα οχήματα συγκριτικά με πέρυσι, κατά μέσο όρο, μέσα στις ημέρες της Μ. Εβδομάδας. Πίσω της βρίσκεται η Λεωφόρος Βας. Σοφίας με 115% αύξηση της κίνησης και τρίτη έρχεται η Αρδηττού με 97%.

Στη Λεωφόρο Κηφισού αλλά και στη Λεωφόρο Μεσογείων, είχαμε άνοδο που ξεπέρασε το 70%. Πολύ μεγαλύτερος ήταν και ο μέσος ωριαίος αριθμός οχημάτων σε κεντρικές λεωφόρους. Στη Λ. Κηφισού, στο ρεύμα προς Λαμία αλλά και Πειραιά περνούσαν κατά μέσο όρο 5.887 οχήματα ανά ώρα. Για να έχουμε το μέτρο σύγκρισης, πέρυσι ο αντίστοιχος αριθμός στο ίδιο διάστημα ήταν μόλις 3.347 οχήματα.

Στη Λ. Ποσειδώνος και πάλι, στο ρεύμα προς Γλυφάδα αλλά και προς Πειραιά, είχαμε 2.225 αυτοκίνητα την ώρα κατά μέσο όσο με peak στα 3.040. Πέρυσι στο ίδιο σημείο, δεν περνούσαν περισσότερα από 1.220 αυτοκίνητα ανά ώρα.

Η Περιφέρεια Αττικής αναφέρει ότι τα στοιχεία προκύπτουν μέσα από 1.000 μετρητές που έχουν εγκατασταθεί στους κύριους οδικούς άξονες της Αττικής. Τα στατιστικά που λαμβάνονται αξιοποιούνται ποικιλοτρόπως, επεξεργάζονται από τους συγκοινωνιολόγους και διαβιβάζονται στα αρμόδια Υπουργεία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...