Τι ποσοστό των Ευρωπαίων θα εξέταζε το ενδεχόμενο ενός ηλεκτρικού για το επόμενο τους ΙΧ;

Δείτε τι έδειξε η έρευνα της Nissan

  • -
  • -

Ερωτώμενοι αν θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό όχημα ως το επόμενο αυτοκίνητό τους, το 70% των Ευρωπαίων οδηγών δηλώνουν θετικοί. Ο πιο δημοφιλής λόγος για τους οδηγούς που εξετάζουν μια τέτοια αγορά, είναι τα περιβαλλοντικά οφέλη που προσφέρει ένα όχημα μηδενικών εκπομπών (το 49% των ερωτηθέντων).

Η συγκεκριμένη πανευρωπαϊκή έρευνα είναι η πιο ολοκληρωμένη έρευνα της Nissan σχετικά με τις οδηγικές συνήθειες και την εμπειρία φόρτισης των οδηγών EVs, μέχρι σήμερα. Καταρρίπτοντας πολλούς από τους μύθους που σήμερα εμποδίζουν τους οδηγούς να κάνουν τη μετάβαση, η έρευνα δείχνει ότι υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να αποκτήσετε ένα ηλεκτρικό.

Για να καταλάβει τι παρακινεί ή εμποδίζει τους οδηγούς να στραφούν στην ηλεκτρική κινητικότητα, η Nissan διεξήγαγε την έρευνα σε 7.000 αυτοκινητιστές σε ολόκληρη την Ευρώπη, διαχωρίζοντας το δείγμα  των ερωτηθέντων αυτοκινητιστών EV και ICE (κινητήρα εσωτερικής καύσης). Τα αρχικά ευρήματα που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα, αποκάλυψαν ότι η ικανοποίηση των οδηγών ηλεκτρικών βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, με το 89% να δηλώνει ότι η μετάβαση σε EV ήταν η σωστή απόφαση. Το 74% αισθάνονται πιο άνετοι και το 77% το βρίσκουν πιο ξεκούραστο στην οδήγηση από ό, τι ένα όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

leaf

Με το 97% των οδηγών πλήρως εξηλεκτρισμένων οχημάτων να δηλώνουν ότι η μετάβαση από ICE "ήταν όπως αναμενόταν" ή "ευκολότερη", γίνεται αντιληπτό ότι απεικονίζεται μια πολλά υποσχόμενη προοπτική για όσους επιθυμούν να ξεκινήσουν το ταξίδι τους στην ηλεκτροκίνηση.

Επιπλέον, η πλειοψηφία (70%) των οδηγών παραδέχεται ότι η αυτονομία των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων τους είναι καλύτερη από την αναμενόμενη πριν από την αγορά.

Παρά τις αντιθέσεις που προκύπτουν μεταξύ των αυτοκινητιστών EV και των αντίστοιχων ICE, η σημασία της βιωσιμότητας παραμένει ξεκάθαρη, με σχεδόν το 85% όλων των οδηγών που ερωτήθηκαν να εκτιμούν την αξία των πρώτων για το ότι είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Η έρευνα απεικονίζει την ηλεκτρική οδήγηση ως ευχάριστη και επιθυμητή, με το 89% των Ευρωπαίων που οδηγούν ηλεκτρικό αυτοκίνητο να είναι ικανοποιημένοι με την εμπειρία τους και το 78% να δηλώνει ότι είναι καλύτερη από αυτό που ανέμεναν.

Επιπλέον, πάνω από το ένα τρίτο (34%) εξ αυτών, αποφάσισαν να κάνουν την αλλαγή χάρη στην προηγμένη τεχνολογία που προσφέρουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αποδεικνύοντας τον βασικό ρόλο που διαδραματίζουν αυτά τα χαρακτηριστικά στην ενίσχυση της απόλαυσης πίσω από το τιμόνι.

Σχεδόν το ένα τρίτο (31%) των οδηγών ICE που εξετάζουν την αγορά ενός ηλεκτρικού, επιβεβαιώνουν με την σειρά τους  ότι η προηγμένη τεχνολογία τους δελεάζει για την μετάβαση αυτή, καθιστώντας τον ρόλο του ηλεκτρικού οχήματος στην ηλεκτρική επανάσταση, πιο εμφανή από ποτέ.

Η έρευνα κατέδειξε ότι σχεδόν οι μισοί (49%) εκ των οδηγών οχημάτων που χρησιμοποιούν θερμικό κινητήρα σκέφτονται την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, καθώς είναι φιλικότερη προς το περιβάλλον, με το 40% των οδηγών EV να έχουν πραγματοποιήσει την συγκεκριμένη αγορά για τον ίδιο λόγο. Το 33% των οδηγών έλαβε την απόφαση λόγω των μηδενικών εκπομπών, υπογραμμίζοντας περαιτέρω τη σημασία της φιλικής προς το περιβάλλον κινητικότητας.

Η προοπτική του χαμηλού κόστους χρήσης δελεάζει το 31% των οδηγών ενός αυτοκινήτου ICE που σκέφτονται να το αλλάξουν με ένα ηλεκτρικό. Από την άλλη πλευρά, έχοντας κάνει αυτή την αλλαγή, το 83% των οδηγών EV παραδέχεται ότι το αυτοκίνητο τους έχει χαμηλότερο κόστος χρήσης από το αναμενόμενο.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...