Μας κάνουν πλάκα – Φορτηγό της Evergreen μπλοκάρει αυτοκινητόδρομο όπως το πλοίο στο Σουέζ

Ζητούνται επειγόντως έμπειροι οδηγοί βαρέων οχημάτων και πλεούμενων

  • -
  • -

Αν σχετίζεσαι με οποιονδήποτε τρόπο με την λέξη Evergreen καλό θα ήταν να φυλαχθείς τις επόμενες ημέρες, καθώς είναι πολύ πιθανό κάτι να πάει στραβά. Λόγος για αυτή την καχυποψία δεν είναι άλλος, από το νέφος κακοτυχία που φαίνεται να έχει σταθεί πάνω από το συγκεκριμένο όνομα, με την τελευταία εβδομάδα να έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ζημιογόνα. Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες, όταν ένα τεράστιο πλοίο της εν λόγω εταιρείας, προσάραξε στην Διώρυγα του Σουέζ, προκαλώντας ένα άνευ προηγουμένου χάος και μποτιλιάρισμα. Έλα όμως που δεν ήταν και το μοναδικό μεταφορικό που θα προκαλούσε μποτιλιάρισμα και θα έφερε το συγκεκριμένο όνομα.

evergreen-containers-2

Λόγος γίνεται φυσικά για ένα φορτηγό στην Κίνα, το οποίο το πρώι του Σαββάτου, μετέφερε ένα κοντέινερ της Evergreen σε αυτοκινητόδρομο της περιοχής του Ναντσίνγκ, όταν ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη προκάλεσε την δίπλωση του σε ακριβώς την ίδια γωνία με αυτή του πλοίου, μπλοκάροντας έτσι τον αυτοκινητόδρομο.

Η ομοιότητα μεταξύ των δύο περιστατικών γίνεται ακόμη πιο εμφανής από το γεγονός ότι τόσο το φορτηγό όσο και το σκάφος προκάλεσαν τεράστια συμφόρηση, με δεκάδες αυτοκίνητα να περιμένουν στην ουρά στο δρόμο πίσω από το φορτηγό και περισσότερα από 260 πλοία να έχουν εγκλωβιστεί πίσω από το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

evergreen-containers-3

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...