Η Skoda γιορτάζει τα 30 χρόνια συνεργασίας με το VW Group

Θυμάστε ποιο είναι το πρώτο μοντέλο της τσεχικής μάρκας στην εποχή της Volkswagen;

  • -
  • -

Για τη Skoda, η 28η Μαρτίου 2021 σηματοδοτεί την 30ή επέτειο ενός σημαντικού γεγονότος: αυτήν την ημέρα το 1991, υπεγράφη η σύμβαση προσχώρησης της εταιρείας «Skoda, automobilová akciová společnost» στο Volkswagen Group. Από τότε, ο κατασκευαστής αυτοκινήτων με έδρα τη Mladá Boleslav, έχει εξελιχθεί από μία δημοφιλής μάρκα σε μία περιφερειακή αγορά σε ένα αναπτυσσόμενο παγκόσμιο brand, με δραστηριότητα σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως.
Πρώτος καρπός της Skoda στην εποχή του γκρουπ VW ήταν το Felicia το 1994. Έμεινε στην παραγωγή μέχρι το 2001, έφτασε τα 915.843 αυτοκίνητα και ήταν το πρώτο μοντέλο της τσέχικης εταιρίας με αερόσακους και air-condition!

Η Skoda σήμερα διαθέτει γκάμα δέκα μοντέλων σε πολλές εκδόσεις ενώ το 2020, για έβδομη συνεχή χρονιά, έσπασε το φράγμα ετήσιας παραγωγής ενός εκατομμυρίου οχημάτων. Παράλληλα, η εταιρεία αντιπροσωπεύει το 5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Τσεχικής Δημοκρατίας και το 9% των εξαγωγών της χώρας. Την ίδια στιγμή, ο ρόλος της μάρκας εντός του ομίλου έχει αναβαθμιστεί, με τη Skoda να έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο για το Group σε σημαντικές αγορές όπως η Ινδία, η Ρωσία και η Βόρεια Αφρική.

Με επενδύσεις περίπου 2,4 δισ. ευρώ μέχρι το 2025, τα περισσότερα από αυτά σε τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης, η Skoda είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις της νέας εποχής της αυτοκίνησης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...