450 km ασφαλτοστρώσεων στην Αθήνα!

Η δημοτική αρχή ξεκίνησε την ασφαλτόστρωση 450 χιλιομέτρων του οδικού δικτύου της πόλης! Ποιο είναι το σύνολο του έργου αλλά και το κόστος

  • -
  • -

Το νέο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων προβλέπει ασφαλτοστρώσεις σε μήκος 450 km και ξεκίνησε να υλοποιείται από τις αρχές της προηγουμένης εβδομάδας. Το συνολικό μήκος του έργου αναμένεται να αγγίζει τα 1.000 km και θα ολοκληρωθεί έως τα μέσα του 2022. Ο προϋπολογισμός αγγίζει τα 42 εκατομμύρια ευρώ και θα πραγματοποιείται σταδιακά από διαφορετικά συνεργεία. Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων αναφέρει χαρακτηριστικά: «Περισσότεροι από 1.050 δρόμοι και παράδρομοι ασφαλτοστρώνονται, καλύπτοντας 450 χλμ. από τα περίπου 1.000 χλμ. του οδικού δικτύου της Αθήνας, με παρεμβάσεις που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, στις γειτονιές της πόλης, και στις 7 δημοτικές κοινότητες με στόχο τη συνολική αναβάθμιση στην ποιότητα των μετακινήσεων».

Μάλιστα, μέσα στην επόμενη χρονιά θα δημοπρατηθεί ακόμα ένα έργο αντίστοιχης χρηματοδότησης, προκειμένου να ασφαλτοστρωθεί το σύνολο του οδικού δικτύου της πόλης ως το τέλος της τετραετίας. Σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων, πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που έχει πραγματοποιηθεί από δημοτική αρχή στη χώρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...