Στη Βουλή το πλαίσιο για τα αυτόνομα οχήματα

Ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, αποκάλυψε πως την επόμενη εβδομάδα θα έρθει στη Βουλή το νέο θεσμικό πλαίσιο για την αυτόνομη οδήγηση

  • -
  • -

Το νέο θεσμικό πλαίσιο που αφορά την αυτόνομη οδήγηση θα έρθει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή. Αυτό προανήγγειλε στο συνέδριο Energy Dialogues ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Γιάννης Κεφαλογιάννης. Ο ίδιος ανέφερε πως το εν λόγω πλαίσιο οδηγεί ένα βήμα παρακάτω το πλαίσιο εκτέλεσης της αστικής κυκλοφορίας, ενώ δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να πρωτοστατήσει στην έρευνα των τεχνολογιών οχημάτων χωρίς οδηγό. Παράλληλα, ξεκλειδώνει προγράμματα αυτόνομης οδήγησης σε πολλές πόλεις της χώρας, στα πρότυπα αυτού που εφάρμοσε ο δήμος Τρικκαίων με τη χρήση αστικού λεωφορείου χωρίς οδηγό.


Όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση
, ο κ. Κεφαλογιάννης έκανε λόγο για την προετοιμασία ενός ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου. «Δίνουμε τη δυνατότητα στους ΟΤΑ με τα ΣΒΑΚ να δημιουργήσουν δίκτυα υποδομών φόρτισης. Δίκτυα πρέπει να αναπτυχθούν με απλή διαδικασία και σε ιδιωτικούς κοινόχρηστους χώρους, όπως σε παρκινγκ σούπερ μάρκετ.» Επιπλέον, προανήγγειλε μητρώο υποδομών ηλεκτροκίνησης, μία κεντρική βάση δεδομένων μέσω της οποίας θα αποστέλλονται στους χρήστες σε πραγματικό χρόνο δεδομένα και θα εποπτεύεται η ομαλή λειτουργία των υποδομών φόρτισης.

Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη, τα μικρά νησιά μπορούν να έχουν ρόλο κλειδί για ένα μοντέλο βιώσιμης κινητικότητας με φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις και πρόσθεσε ότι «μπορούν να γίνουν πιλότοι που θα εφαρμοστούν σενάρια οικονομικά βιώσιμων επενδύσεων» και επεσήμανε το παράδειγμα της μετατροπής της Αστυπάλαιας σε νησί πρότυπο βιώσιμης κινητικότητας.

 

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...