UBS: «Αγοράστε μετοχές της Volkswagen – Το 2022 θα είναι ηγέτης στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων»

Οι αναλυτές του χρηματοπιστωτικού ελβετικού κολοσσού χαρακτήρισαν τη μετοχή ως επενδυτική ευκαιρία, αυξάνοντας την τιμή-στόχο της κατά 50% με ορίζοντα δωδεκαμήνου!

  • -
  • -

Κορυφαία θέση στην παγκόσμια αγορά ηλεκτροκίνησης θα κατέχει ήδη από το 2022 το Volkswagen Group, σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη της UBS. Ο χρηματοπιστωτικός ελβετικός κολοσσός κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα αφού πρώτα ανέλυσε τις προοπτικές των πιο σημαντικών κατασκευαστών αυτοκινήτων αλλά και νέων εταιρειών ή μαρκών που έκαναν την εμφάνισή τους στον χώρο τα τελευταία χρόνια, ταυτόχρονα με τις ραγδαίες εξελίξεις όσον αφορά στην ηλεκτροκινητικότητα.

Η μελέτη δεν στάθηκε μόνο στις οικονομικές παραμέτρους της κάθε εταιρείας αλλά εμβάθυνε και σε τομείς όπως ο τεχνολογικός βαθμός ετοιμότητας για την υλοποίηση της ηλεκτροκίνησης. Είναι ενδεικτικός ο τίτλος με τον οποίο δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα της μελέτης: «Το ID.3 στα εξ ων συνετέθη: Η μεγαλύτερη ευκαιρία στα Ηλεκτρικά Οχήματα – Σύσταση Αγοράς», με ευθεία προτροπή στους επενδυτές να προτιμήσουν τη μετοχή της Volkswagen. Οι αναλυτές της UBS χαρακτήρισαν τη συγκεκριμένη μετοχή ως επενδυτική ευκαιρία, αυξάνοντας την τιμή-στόχο της κατά 50% με ορίζοντα δωδεκαμήνου, από τα 200 € στα 300 €.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ VOLKSWAGEN ID.3.

Στο πλαίσιο διεξαγωγής της μελέτης, ειδικοί αποσυναρμολόγησαν πλήρως ένα ID.3. Μελετώντας το, κατέληξαν στο συμπέρασμα πώς η αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (ΜΕΒ) του Volkswagen Group, αντιπροσωπεύει σήμερα το πιο εντυπωσιακό τεχνολογικό υπόβαθρο που έχει παρουσιαστεί από μία αυτοκινητοβιομηχανία, πάνω στην ηλεκτροκίνηση.

Τα βασικά ευρήματα της μελέτης της UBS είναι τα εξής:

  • Η αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB) που αποτελεί τη βάση για την ηλεκτρική επίθεση της Volkswagen, είναι πλήρως ανταγωνιστική ως προς το κόστος με αντίστοιχες προσεγγίσεις που προέρχονται από μάρκες που κατασκευάζουν αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα.
  • Το Volkswagen Group με την ΜΕΒ επιτυγχάνει κορυφαίες επιδόσεις όσον αφορά τον βαθμό ενεργειακής απόδοσης, την κατασκευαστική ευελιξία και την ενεργειακή πυκνότητα των μπαταριών.
  • Όσον αφορά το κόστος της μπαταρίας, το ID.3 συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών καλύτερων μοντέλων παγκοσμίως, με κόστος περίπου 100 USD ανά κιλοβατώρα.
  • Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από κορυφαίους κατασκευαστές όπως οι μάρκες του Volkswagen Group, ενδέχεται να έχουν φτάσει στα ίδια επίπεδα με αυτά των σημερινών μοντέλων εσωτερικής καύσης, ως προς το κόστος και τα περιθώρια κέρδους, πριν το 2025.
  • Όσον αφορά την πλατφόρμα λογισμικού και το οικοσύστημα ηλεκτροκίνησης, το Volkswagen Group βρίσκεται μπροστά από τους υπόλοιπους, «παραδοσιακούς» κατασκευαστές αυτοκινήτων.

«Η σε βάθος ανάλυση του ID.3 έδειξε ότι η Volkswagen έχει αναπτύξει μία τεχνολογικά κορυφαία, αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα. Αυτό επιτρέπει στο Group να προσφέρει ελκυστικά ηλεκτρικά οχήματα (BEV) σε ολόκληρη τη γκάμα, επιτυγχάνοντας παράλληλα κερδοφορία (EBIT)», αναφέρει σε δήλωσή της η UBS. Σε αυτή τη βάση, η UBS αναμένει ότι το Volkswagen Group θα είναι σε κορυφαία θέση της παγκόσμιας αγοράς για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα ήδη από το 2022 - με την προοπτική να αυξάνει το μερίδιο αγοράς που κατέχει.

Το Volkswagen Group επενδύει συνολικά 35 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2025, για την ευρεία διάδοση της ηλεκτρικής κινητικότητας. Η τεχνολογική και οικονομική ραχοκοκαλιά της ηλεκτρικής επίθεσης της Volkswagen είναι η αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB). Σχεδιασμένη ειδικά για ηλεκτρικά κινητήρια συστήματα προσφέρει μεγάλη αυτονομία, άφθονους εσωτερικούς χώρους και φανταστική απόδοση. Επιπλέον, από το καλοκαίρι, η Volkswagen θα προσφέρει στους ιδιοκτήτες των ID. μια ασύρματη ενημέρωση λογισμικού (over-the-air) κάθε 3 μήνες. Εκτός από τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του λογισμικού και των επιδόσεων του οχήματος, αυτές οι ενημερώσεις ενδέχεται επίσης να περιέχουν νέες λειτουργίες και επιλογές εξατομίκευσης.

Η σύγχρονη γκάμα ηλεκτρικών ID της Volkswagen εγκαινιάστηκε με το μικρομεσαίο ID.3 το οποίο είναι και το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που βασίζεται στην MEB. Στη συνέχεια ακολούθησε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της μάρκας, το ID.4. Μέχρι το 2030, το Group θα λανσάρει περίπου 70 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, εκ των οποίων περίπου 20 βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Το 2020 οι μάρκες του Group παρέδωσαν σε πελάτες 231.600 ηλεκτρικά οχήματα - περισσότερο από τρεις φορές τον αντίστοιχο αριθμό του 2019!

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...