Porsche: Ενδιαφέρον για εμπλοκή στην F1

Η πιθανότητα χρήσης οικολογικών, συνθετικών καυσίμων έχει αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον

  • -
  • -

Η Porsche, εδώ και καιρό φαίνεται πως έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της, την πιθανότητα επιστροφής της στον κόσμο της Formula 1 ως κατασκευάστρια κινητήρων και οι νέοι κανονισμοί που θα ισχύσουν από το 2025 για τις κινητήριες μονάδες μπορεί να αποτελέσουν το «εισιτήριο» της. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη ξεκινήσει την διαδικασία εξέλιξης ενός 1.600άρη hybrid κινητήρα, ο οποίος σε περίπτωση που δεν καταλήξει σε κάποιο μονοθέσιο, θα δοθεί ως καρδιά για ένα νέο hypercar που υπάρχει στα μελλοντικά πλάνα.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν τους νέους κανονισμούς ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί, αλλά όπως όλα δείχνουν, η επιστροφή της Porsche προϋποθέτει την εισαγωγή των συνθετικών καυσίμων που είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Η κοινότητα της F1 έχει ήδη δεσμευτεί να υιοθετήσει την χρήση των επονομαζόμενων e-καυσίμων, με στόχο την μείωση του οικολογικού της αποτυπώματος, διατηρώντας παράλληλα τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η Porsche έχει ήδη επενδύσει αρκετά στην εξέλιξη της τεχνολογίας των «οικολογικών» καυσίμων, καθώς σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει σε μελλοντικά της μοντέλα παραγωγής, υψηλών επιδόσεων.

Σε δηλώσεις που έκανε σε Βρετανικό ειδησεογραφικό μέσο, ο αντιπρόεδρος της Porsche Motorsport, Fritz Enzinger είπε πως παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις που αφορούν τους νέους κανονισμούς, περιμένοντας να δουν εάν όντως τα μονοθέσια αλλάξουν σε συνθετικά καύσιμα. Αν ναι, τότε θα εξετάσουν σίγουρα τις επιλογές που έχουν μαζί με το υπόλοιπο Volkswagen Group στο οποίο ανήκουν και θα συζητήσουν το πως θα πορευθούν.

Θυμίζουμε πως η Porsche έχει κάνει σποραδικές εμφανίσεις στο παρελθόν στον κόσμο της F1, με την πρώτη να είναι μάλιστα με δικιά της ομάδα το μακρινό 1962, ενώ στην συνέχεια έκανε δύο εμφανίσεις ως κατασκευάστρια κινητήρων. Μία από το 1983 έως και το 1986 υπό την επωνυμία της TAG, καθώς αυτή ήταν που πλήρωνε για τα έξοδα εξέλιξης της μονάδας και άλλη μία το 1991 για μισή σεζόν, πριν η Footwork Team αλλάξει σε κινητήρες Cosworth λόγω κακών αποτελεσμάτων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...