Το ηλεκτρικό των 3.700 € που έσπασε τα ταμεία

Στην Κίνα όπου πωλείται έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις ακόμη και μοντέλα της Tesla

  • -
  • -

Το μικρό, αμιγώς ηλεκτρικό, αυτοκίνητο πόλης από την SAIC Motor, την κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας, αποδείχθηκε μεγάλη εμπορική επιτυχία. Το Hong Guang Mini EV, όπως ονομάζεται, το οποίο παράγεται σε συνεργασία με την αμερικανική General Motors, φαίνεται πως τον περασμένο μήνα σημείωσε περίπου διπλάσιο αριθμό πωλήσεων από την Tesla (25.778 μονάδες έναντι 13.843 του Tesla Model 3) και είναι πιθανό να έχει γίνει το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε πωλήσεις, παγκοσμίως. Μάλιστα, αν και το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το πιο διάσημο, υπάρχει και μία αναβαθμισμένη έκδοση με air-condition η οποία κοστίζει 4.100 ευρώ. Και τα δύο διαφημίζονται ως «τα εργαλεία μετακίνησης του κόσμου».

Αν και από μεριάς αυτονομίας ή απόδοσης, το μικρό ηλεκτρικό υστερεί σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με τα αναγνωρισμένα μοντέλα της Tesla, η πρακτικότητα και η χαμηλή τιμής του, το καθιστούν ως ένα από τα κορυφαία σε πωλήσεις μοντέλα που χρησιμοποιούν «νέο είδος» ενέργειας, στην Κίνα. Παρουσιάστηκε πριν από ένα χρόνο και αυτό που προσφέρει είναι τελική ταχύτητα 100 km/h και δυνατότητα μεταφοράς έως 4 ατόμων (οριακά).

Παράλληλα, φαίνεται πως είναι και πολύ πιο εύκολο να το αποκτήσει κανείς, σε σχέση με ένα όχημα που χρησιμοποιεί κινητήρα εσωτερικής καύσης(KEK). Αυτό γιατί, η Κίνα, για να προωθήσει την αγορά των ηλεκτρικών, προσφέρει πινακίδες κυκλοφορίας δωρεάν, κάτι πολύ σημαντικό για την συγκεκριμένη χώρα, καθώς σε πολλές πόλεις μπορεί να πάρει μήνες ή ακόμη και χρόνια για να καταφέρεις να αποκτήσεις μία πινακίδα για όχημα με ΚΕΚ, μέσα από τα διάφορα συστήματα δημοπρασιών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...