Υπουργός Οικονομικών: Καμία παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

"Πρέπει με κάποιο τρόπο η χώρα να έχει και έσοδα", ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας

  • -
  • -

Τέλος στα σενάρια για νέα παράταση στην προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2021 έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι το κράτος χρειάζεται και έσοδα στη δύσκολη περίοδο εν μέσω πανδημίας.

Η προθεσμία λήγει την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 και το πρόστιμο για την εκπρόθεσμη πληρωμή τους είναι ίδιο με το ύψος των τελών κυκλοφορίας.

Δείτε πώς θα πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας ή πώς θα καταθέσετε ηλεκτρονικά τις πινακίδες κυκλοφορίας

"Όχι δεν προβλέπεται παράταση και θέλω να σας πω γιατί: επί 1 χρόνο η ελληνική πολιτεία λειτουργεί με λιγότερα έσοδα και περισσότερες δαπάνες. Η οικονομία υπολειτουργεί, υπάρχουν αναστολές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, άρα τα έσοδα είναι εξαιρετικά λίγα. Ταυτόχρονα όμως η ίδια η κοινωνία ζητά να τη βοηθήσουμε περισσότερο, άρα να αυξήσουμε τις δαπάνες. Σημαίνει αυτό ότι επί 12 μήνες το ταμείο της χώρας καλύπτει αυτή την τρύπα. Πρέπει με κάποιο τρόπο η χώρα να έχει και έσοδα. Επίσης, στους δύο πρώτους μήνες κάθε έτους, τα έσοδα που είναι με δόσεις ή προέρχονται από αποφάσεις της προηγούμενης χρονιάς, δημοσιονομικά μπαίνουν στην προηγούμενη χρονιά. Άρα υπάρχει και αυτή η υποχρέωση δημοσιονομικής φύσεως, να κλείσουμε τέλη Φεβρουαρίου την προηγούμενη χρονιά", δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Υπενθυμίζεται, ότι έκπτωση για τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 έχει δοθεί για τα τουριστικά λεωφορεία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...