Πρόεδρος Toyota Ευρώπης: Το Aygo θα συνεχίσει για πολλά ακόμη χρόνια

Ο Dr. Johan van Zyl δηλώνει ότι η ιαπωνική μάρκα θα παραμείνει στην κατηγορία Α για πολλά ακόμη χρόνια

  • -
  • -

Όσο πιο φθηνό ένα αυτοκίνητο τόσο μικρότερο και το περιθώριο κέρδους. Αυτό είναι μεν κανόνας στην αυτοκινητοβιομηχανία, όμως αρκετές εταιρείες θέλουν να έχουν παρουσία στο A segment. Όπως η Toyota, η οποία διατηρεί ένα σημαντικό μερίδιο στην Ευρώπη με το Aygo.

Μιλώντας στο γαλλικό auto-moto, ο Πρόεδρος και CEO της Toyota Ευρώπης δήλωσε ότι δεν υπάρχει στα πλάνα της εταιρείας το ενδεχόμενο στο προσεχές μέλλον να σταματήσει την παρουσία της στη συγκεκριμένη κατηγορία: «Το Aygo σημειώνει καλές πωλήσεις και πιστεύουμε ότι υπάρχει χώρος για το συγκεκριμένο τύπο οχημάτων. Αυτό θα ισχύει και τα επόμενα χρόνια. Βέβαια έως το 2030 η ηλεκτροκίνηση θα είναι προαπαιτούμενο και σε αυτή την κατηγορία», ανέφερε ο Dr. Johan van Zyl.

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι το εργοστάσιο που από το 2005 κατασκευάζει τα αυτοκίνητα πόλης Aygo, 108, C1 (αποτελούσε κοινοπραξία των Ομίλων Toyota και PSΑ) περνά 100% στην ιδιοκτησία της Toyota. Εκεί θα συνεχίσει η παραγωγή των τριών μικρών αυτοκινήτων, όμως θα φιλοξενείται και η παραγωγή του νέου Yaris, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αυξημένη ζήτηση για το δημοφιλές σουπερμίνι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...