Η Mercedes-Benz γιορτάζει τα 50 εκατομμύρια επιβατικά οχήματα

Ένα τεράστιο επίτευγμα για την παγκόσμια παραγωγής της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας

  • -
  • -

Μία επέτειος που σηματοδοτεί και μία πρεμιέρα στη Mercedes-Benz: η πρώτη νέα Mercedes Maybach S-Class που κατασκευάστηκε στο Factory 56 είναι το 50-εκατομμυριοστό επιβατικό αυτοκίνητο που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του δικτύου εργοστασίων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως.

Tα τελευταία 75 χρόνια έχουν παραχθεί συνολικά 50 εκατομμύρια οχήματα της Mercedes-Benz και της Smart. Αυτό οφείλεται στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής της μάρκας που αποτελείται από εργοστάσια αυτοκινήτων που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο και το καθιστούν ευέλικτο, ψηφιακό, αποδοτικό και βιώσιμο. Χάρη στο ψηφιακό οικοσύστημα ΜΟ360, κάθε ένα από αυτά τα εργοστάσια είναι δικτυωμένο με κάποιο. Η στενή αυτή συνεργασία υποστηρίζεται ψηφιακά και είναι αποφασιστικής σημασίας για τη λειτουργία τους, εξαιτίας της επικοινωνίας ανάμεσα στους υπαλλήλους.

Επιπλέον, με δομές και διαδικασίες που παρέχουν τη μέγιστη ευελιξία, το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής είναι ιδανικά οργανωμένο. Η δυνατότητα να δίνεται «ανάσα», με τη μεταφορά της παραγωγικής ικανότητας μεταξύ των εργοστασίων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αγοράς, αποτελεί καθοριστικό πλεονέκτημα. Εκτός αυτού, οχήματα με διαφορετικούς τύπους κίνησης βγαίνουν από την ίδια γραμμή παραγωγής, ενώ οι μέθοδοι παραγωγής και οι διαδικασίες εξελίσσονται και ψηφιοποιούνται διαρκώς. Ως αποτέλεσμα, επιτυγχάνονται συνέργειες, χαμηλότερο κόστος και παράλληλα ενισχύεται μεταξύ άλλων η αποδοτικότητα και η παραγωγικότητα εντός του δικτύου παραγωγής.

Αυτήν τη στιγμή, το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής επικεντρώνεται στην ηλεκτροκίνηση. Μέχρι το 2022, συνολικά έξι νέα μοντέλα EQ θα βγαίνουν από τις τρέχουσες γραμμές παραγωγής, με αποτέλεσμα το υπάρχον παγκόσμιο δίκτυο της Mercedes-Benz να συμβάλλει αποφασιστικά στους φιλόδοξους στόχους αειφορίας που έχει θέσει η εταιρεία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...