Lockdown: 50% αυξημένη η κίνηση την πρώτη μέρα σε σχέση με πέρσι!

Κατά 50% αυξημένη ήταν η κίνηση στους δρόμους την πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων, συγκριτικά με την αντίστοιχη ημέρα έναρξης του lockdown του Μαρτίου του 2020

  • -
  • -

Από εχθές Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, τέθηκαν σε ισχύ τα νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού. Όμως, η πρώτη μέρα εφαρμογής του νέου lockdown δεν είχε αντίστοιχα αποτελέσματα συγκριτικά με την έναρξη της απαγόρευση του το 2020. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, φέτος η κίνηση ήταν κατά 50% αυξημένη σε σχέση με τα αντίστοιχα στοιχεία του πρώτου περσινού lockdown. Δεν είναι υπερβολής πως σε κάποιες κεντρικές αρτηρίες η αύξηση ξεπέρασε το 100%! Η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στη Λ. Βας. Σοφίας (+109,6%), στη Λ. Ποσειδώνος (+92,9%) και στη Λ. Κηφισού (+87,9%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΚΤΕΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

Πάντως, η αλήθεια είναι πως η μείωση της κίνησης στους δρόμους την πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων δεν ήταν αναμενόμενη. Σε σχέση με την Τετάρτη 10/2, παρατηρήθηκε μία μείωση της τάξεως μόλις του 7%. Κάτι που στην κυβέρνηση θεωρούν σίγουρο πως θα αλλάξει από τη Δευτέρα 15/2, οπότε και τίθενται σε ισχύ τα νέα και πιο αυστηρά μέτρα σχετικά με τις βεβαιώσεις μετακίνησης των εργαζομένων.

ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/2 ΜΕ ΤΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...