Τελικά ισχύει η συνεργασία ανάμεσα στις Hyundai και Apple;

Οι τελευταίες δηλώσεις του Κορεάτη κατασκευαστή ξεκαθάρισαν το τοπίο ως προς το τι συμβαίνει

  • -
  • -

Την πιθανή συνεργασία των κολοσσών Hyundai και Apple διέψευσε τελικά η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία, μετά από φήμες που είχαν ξεκινήσει πριν από περίπου ένα μήνα, όταν η ίδια ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε αρχικό στάδιο συνομιλιών με την αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας. Αν και δεν υπήρξε κάτι απτό, η δήλωση και μόνο μίας τόσο σημαντικής συνεργασίας εκτόξευσε τις μετοχές της Hyundai κατά 20% στις αρχές Ιανουαρίου, καθώς η Apple είχε ήδη δηλώσει το ενδιαφέρον της να μπει στον χώρο των αυτόνομων αυτοκινήτων.

Τελικά, η κορεατική μάρκα ξεκαθάρισε το τοπίο λέγοντας: «Δεχόμαστε διάφορες προσφορές συνεργασίας με σκοπό την ανάπτυξη και παραγωγή αυτόνομων αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά όλες οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο και δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση. Όχι δεν υπάρχει κάποια επικοινωνία με την Apple επί του θέματος.»

Όπως ήταν φυσικό, αμέσως μετά την εν λόγω ανακοίνωση της Hyundai, οι μετοχές της έπεσαν κατά 6,2%, μία απώλεια που υπολογίζεται κάπου στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η Kia, η οποία έχει επισημανθεί επανειλημμένα στις σχετικές αναφορές, υπέστη ακόμη μεγαλύτερη απώλεια της τάξης του 15% (5,5 δισεκατομμύρια δολάρια).

Με το Hyundai Motor Group να μην αποτελεί, σίγουρα πλέον, μέρος των σχεδίων της Apple, τώρα μένει να δούμε σε ποιον θα στραφεί τελικά το δημιούργημα του Steve Jobs, ώστε να πραγματοποιήσει τα σχέδια του στον κόσμο των 4 τροχών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...