Αυτό το Audi quattro S1 πωλήθηκε για 1,7 εκ. ευρώ!

Δεν έχει ενδιαφέρον μόνο η ιστορία του συγκεκριμένου Audi quattro S1, αλλά και ποιος ήταν μέχρι πρότινος ο κάτοχος του

  • -
  • -

Τα αγωνιστικά προδιαγραφών Group B έχουν αποκτήσει σήμερα συλλεκτική αξία, με το κόστος απόκτησης τους να έχει ξεφύγει από τα όρια της λογικής. Τελευταία παράδειγμα αποτελεί η πώληση σε δημοπρασία ενός Audi quattro S1, το οποίο και άλλαξε χέρια με τιμή που άγγιξε τα 1.725.000 ευρώ! Ένα πραγματικά ασύλληπτο ποσό... Αυτό που έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο άνηκε στον πρώην επικεφαλής της Citroen Racing, Oliver Quesnel! Ο Γάλλος μάνατζερ είναι ιδιαίτερα διάσημος, αφού ήταν αυτός που διαχειρίστηκε τη γαλλική ομάδα όταν στις τάξεις της είχε τους Sebastien Loeb και Sebastien Ogier συγχρόνως! Με όσα διαδραματίστηκαν εκείνη την ταραχώδη περίοδο να του στοιχίζουν αργότερα τη θέση του στην ομάδα.

Όσον αφορά το quattro, o Quesnel το είχε δει το Δεκέμβριο του 1988 στον Αγώνα των Πρωταθλητών (Race of Champions) και το είχε ερωτευτεί! Ο 71χρονος σήμερα μάνατζερ είχε έρθει σε επαφή με την Audi για να το αγοράσει, αλλά η γερμανική εταιρεία του αρνήθηκε ευγενικά. Για να μπορέσει να πάρει το S1 στη κατοχή του χρειάστηκε η συμβολή και η πολύτιμη βοήθεια της Michelle Mouton, η οποία και είχε διατελέσει εργοστασιακός οδηγός της Audi. Και με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να αγοράσει το S1, χωρίς φυσικά κανείς να γνωρίζει το κόστος κτήσης.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΤΟ AUDI S1 ΓΙΑ ΤΟ 0-100 KM/H! 

Σύμφωνα με τα χαρτιά του αυτοκινήτου, ήταν ένα από τα τελευταία S1 που κατασκευάστηκαν και μάλιστα στο λευκό Alpine χρώμα. Στο οδόμετρο έχει μόλις 1.000 km και είχε χρησιμοποιηθεί για τον Αγώνα των Πρωταθλητών εκείνης της χρονιάς. Σίγουρα ο Quesnel θα μπορεί να χαμογελάει σήμερα, αφού τα 1.725.000 ευρώ που πωλήθηκε το S1 είναι σίγουρα κατά πολύ μεγαλύτερο από το ποσό που ξόδεψε για να το αποκτήσει….

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...