Έρχονται έκτακτοι έλεγχοι έξω από τα ΚΤΕΟ

Διαπιστευμένοι ιδιώτες μηχανικοί θα βεβαιώνουν αν τα οχήματα πέρασαν σωστά τον τεχνικό έλεγχο

  • -
  • -

Παρεμβάσεις στο πλαίσιο λειτουργίας των Ιδιωτικών και Δημόσιων ΚΤΕΟ περιλαμβάνει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Οδική Ασφάλεια που παρουσιάστηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η κυβέρνηση άφησε αιχμές για το καθεστώς λειτουργίας των ΚΤΕΟ, επικαλούμενη στοιχεία που δείχνουν ότι απορρίπτονται κατά τους τεχνικούς ελέγχους μόλις το 4,5% των οχημάτων, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό στη Γερμανία είναι 35,5%.

«Από την ίδρυση τους, το 2001, τα 204 ιδιωτικά και 28 δημόσια παραμένουν ανεξέλεγκτα, όσον αφορά την ποιότητα των ελέγχων τους. Ένα στα τρία οχήματα δεν προσέρχεται για έλεγχο, ενώ για τον αμελή ιδιοκτήτη, αν παρέλθει η διετία, το πρόστιμο εκπρόθεσμου ελέγχου είναι 65€, δηλαδή ισούται σχεδόν με το κόστος ελέγχου που δεν έγινε», ανέφερε ο Υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Στο νομοσχέδιο για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας θα υπάρξει διάταξη για τη δημιουργία Μητρώου Εποπτών ΚΤΕΟ.

Οι επόπτες ΚΤΕΟ θα είναι διαπιστευμένοι ιδιώτες μηχανικοί με πτυχίο πανεπιστημίου, οι οποίοι θα πραγματοποιούν επανέλεγχο on the spot (στην έξοδο δηλαδή του ΚΤΕΟ) του οχήματος που μόλις διήλθε με επιτυχία. Σε όσα οχήματα διαπιστωθεί ότι έγιναν πλημμελείς έλεγχοι θα υπάρχουν κυρώσεις που υπό προϋποθέσεις θα φθάνουν και στην αφαίρεση της άδειας λειτουργίας. Επιπλέον, θα αυστηροποιηθεί το πρόστιμο για τον πλημμελή ιδιοκτήτη, ενώ θα επιβάλλονται και διοικητικές κυρώσεις όπως αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...